Helyi közélet

2011.12.17. 12:32

Fakivágás a tűzoltósági felvonulási terület kialakítása miatt Miskolcon

Miskolc - A Miskolci Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság a Miskolci Társasházak Tűzvédelméért Program keretébenaz épületek tűzoltási felvonulási területét vizsgálta. A felmérés során megállapították, hogy a magas- és középmagas épületek tűzoltási felvonulási területén több nagyméretű fa található, melyek akadályozzák a tűzoltó gépjárművek megállását, ezáltal nem biztosítottak a felvonulási területek.

Miskolc - A Miskolci Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság a Miskolci Társasházak Tűzvédelméért Program keretébenaz épületek tűzoltási felvonulási területét vizsgálta. A felmérés során megállapították, hogy a magas- és középmagas épületek tűzoltási felvonulási területén több nagyméretű fa található, melyek akadályozzák a tűzoltó gépjárművek megállását, ezáltal nem biztosítottak a felvonulási területek.A tűzoltó autók zavartalan megállása érdekében 27 db fa kivágására van szükség:

Dorottya u. 1. (6 db fa kivágása)

Könyves K. u. 29. (3 db fa kivágása)

Fazola H. u. 5. (4 db fa kivágása)

Andrássy u. 98. (4 db fa kivágása)

Szentpéteri kapu 70.- 20 emeletes épület (2 db fa kivágása, 1 db fa gallyazása)

Corvin u. 7., Vörösmarty u. 26. (3 db fa kivágása, 4 db fa gallyazása)

Az előírásnak megfelelően a kivágott fákat legalább kétszeres mennyiségben fogják pótolni.

A munkálatok a hétvégén kezdődnek, az esetleges zajhatásért elnézést kérünk, de az említett utcákban lakóépületeiben élők biztonságát szolgálják a tűzoltósági felvonulási területek kialakítása, melyhez elengedhetetlen a fák kivágása illetve gallyazása.

- IM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában