Helyi közélet

2011.12.14. 16:48

Az év legfontosabb ünnepe

Bodrogolaszi - Ünnepváró gondolatok: Benkő Sándorné.

Bodrogolaszi - Ünnepváró gondolatok: Benkő Sándorné.A bodrogolaszi Zempléni Általános Iskolában ezekben a napokban már minden a karácsony körül forog, zajlanak a szombati ünnepi műsor előkészületei.

– Ahogy az iskola diákjainak az életében, úgy a mi családunkéban is az év legfontosabb ünnepe a karácsony – mondja Benkő Sándorné. – Talán egy kicsit ugyanolyan a menetrend évek óta, de nem hiszem, hogy ez baj lenne. Mindenkinek megvan ezen az ünnepen a szerepe, a feladata, amire készül előre, amiről mindenki tudja, hogy csak rá tartozik és ez a végén összeáll egy kerek egésszé. A sütés-főzés rám hárul, nem is hagynám másnak, hiszen a szentestét nálunk tölti a család. Ide jönnek a testvérek a szülők. Azt is tudja mindenki, hogy ilyenkor halat eszünk hallal, de ezen senki sem kíván változtatni, ez is része az ünnepi hangulatnak. Ami talán minden évben egy picit változik, az a fadíszítés. Ez a lányom dolga, és mi sem tudjuk előre, az adott ünnepen milyen stílusú díszben pompázik a fa. Az ajándékozásnál csupán egyetlen szabály van: csak hasznos holmikat adhatunk egymásnak, felesleges csecsebecsékre kár pénzt áldozni. A nagy készülődés után jó megpihenni karácsony estéjén, és bár év közben is elég gyakran gyűlik össze a nagy család, de ilyenkor a legmeghittebb a hangulat, jó tudni, hogy fontosak vagyunk egymásnak. Másnap sem szakadunk el egymástól, mert édesapámat Jánosnak hívják, így hozzájuk megyünk névnapot ünnepelni és abban a két napban elkezdődik a nagy vendégjárás, néha azt se nagyon tudjuk, hogy éppen kinél vagyunk, a szüleimnél, vagy nálunk, de ez nekünk így jó.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában