Helyi közélet

2011.11.24. 10:49

Hiba a vonalban?

Ózd - Egy látszólag egyszerű kérdésre kerestünk választ. Egyelőre várunk kell rá.

Ózd - Egy látszólag egyszerű kérdésre kerestünk választ. Egyelőre várunk kell rá.Hiába próbáltuk vonalas telefonon elérni a múlt héten, majd pedig e hét hétfőjén az ózdi József Attila Gimnázium, Szakközépiskola, Kollégium és Alapfokú Művészetoktatási Intézményt (JAK): a JAK honlapján szereplő egyik telefonszám sem csörgött ki. Ennek okát kutatva ugyan az intézény igazgatóját elértük a mobiltelefonján, de mint mondta, az intézményre vonatkozóan a fenntartó részéről kizárólag az elnök úr, vagy bárki más, így ő is, csakis az elnök úr engedélyével nyilatkozhat.

Minthogy a megyei önkormányzat kabinetirodájának főosztályvezetője e hó 15-én arról értesítette szerkesztőségünket, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzatnak attól a naptól új sajtós kollégája van, s minden sajtóval kapcsolatos kérdéssel, tájékoztatással őt kell keresni, betartva a szolgálati utat, e-mailben és telefonon is hozzá fordultunk.

Úton

A hétfő délelőtt küldött levelünkből idézünk: „Szeretnénk írni arról: miért nem hívható a vonalas telefonszámon az ózdi József Attila Gimnázium. Háttérinformációnk szerint azért, mert nem tudtak fizetni a szolgáltatásért. Ha jól tudjuk, (még) a Megyei Önkormányzat a fenntartó, ezért mindenképpen kell, hogy információjuk legyen arról: mennyi az elmaradás? Mikor kapcsolták ki a szolgáltatást? Netán más intézményeket is sújt hasonló megvonás? Vagy éppenséggel JAK-nak van más egyéb szolgáltatással is gondja, fizetési elmaradása?” A levél végén szépen kértük: segítsék a munkánkat a mihamarabbi tájékoztatással, mert a cikket a keddi számunkban szeretnénk közölni.

Az új sajtós kollegina még aznap délután megnyugtatott: az elnök úr engedélyezte a válaszadást, s már dolgoznak is rajta, azonban a választ még három másik embernek kell látnia, mielőtt elküldhetik nekünk. Keddi érdeklődésünkre is csak hasonló választ kaptunk: dolgoznak rajta, de a szolgálati utat be kell tartaniuk. Szerdán már nem érdeklődtünk, csak konstatáltuk, hogy még mindig nem értek az út végére...

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában