Helyi közélet

2011.11.26. 18:58

A virágzó népművészetért

Miskolc - Immár nyolcadik alkalommal rendeztük meg pályázat segítségével a Virágzó népművészet konferenciát és kiállítást - mondta el Molnárné Forray Marianna, a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület Elnöke, az alkotóház igazgatója szombaton, a Diósgyőri Kézműves Alkotóházban.

Miskolc - Immár nyolcadik alkalommal rendeztük meg pályázat segítségével a Virágzó népművészet konferenciát és kiállítást - mondta el Molnárné Forray Marianna, a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület Elnöke, az alkotóház igazgatója szombaton, a Diósgyőri Kézműves Alkotóházban. A kiállítás megnyitóján az elnök értékelte a pályázatot, a műsorban közreműködött Ács Gyula zenetanár, népzenész. A konferencia programját Tóth Arnold etnográfus A bőrművesség tárgyai a miskolci Herman Ottó Múzeum gyűjteményében című előadása nyitotta meg.

Fogarassiné Tóth Zsuzsanna arról beszélt, hogy a lószerszámok és sallangok miként alkalmazhatók a mai bőrtárgyakon. Nagy érdeklődés kísérte Lukovszky Ilona bőrműves, a Népművészet ifjú mestere, népi iparművész „Díszítő technikák bőrműves tárgyakon” című előadását is. Kovács Attila cipész-csizmadia pedig a csizmadia szakma alakulásáról a történelem során Magyarországon témakörben tartott előadást. A kiállítás december 23-ig tekinthető meg, hétfő és szerda kivételével naponta 11-17 óráig. Előzetes egyeztetéssel egyedi időpontokban is megnyitják a tárlatot az érdeklődők számára.

- ÉM-PGY -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában