Helyi közélet

2011.10.09. 18:14

Régi idők muzsikája

Miskolc - Az ifjú zenész a barokk és reneszánsz muzsikát népszerűsíti koncertsorozatával.

Miskolc - Az ifjú zenész a barokk és reneszánsz muzsikát népszerűsíti koncertsorozatával.

Német barokk és reneszánsz művek csendültek föl vasárnap délután a Deszkatemplomban, a Régizene Magyarország templomaiban koncertsorozat harmadik hangversenyeként. A koncertsorozat főszervezője, Szurasenkó Dániel (aki egyébként az elmúlt tanév végén érettségizett a Földes Ferenc Gimnáziumban) lapunknak elmondta: a sorozat összesen 50 koncertből áll, és szeretnének eljutni az ország minden részére. Az első hangversenyt a minorita templomban, a másodikat az ortodox templomban rendezték. Az idén még elviszik a régizenét Sárospatakra, Mezőkövesdre, Dunaújvárosba, Sátoraljaújhelyre, Tiszaújvárosba és Szolnokra.

Egyházi zene

Az 50 hangversenyen összesen 110 zenész lép föl, közöttük énekkarok, szólisták és zenekarok, Dániel saját kamarazenekara is, a L’abbraccio della Musica. A templomokban barokk és reneszánsz művek csendülnek föl, elsősorban egyházi zenét hallhat a közönség, de elhangzik egy-két világi zenemű is. Dániel úgy fogalmazott: azért szervezte meg a hangversenysorozatot, mert azt tapasztalta, hogy hazánkban ritkán rendeznek olyan koncerteket, ahol csak reneszánsz és barokk zenét játszanak. Így próbálja meg népszerűsíteni és az emberekhez közelebb vinni a régi idők muzsikáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában