Helyi közélet

2011.10.13. 09:06

Megrovás a diósgyőri szurkolónak a makukadobálásért

Miskolc - Rendzavarás miatt bírói megrovást kapott az a férfi, aki a szeptember végi DVTK- Kaposvár mérkőzésen egy csomag napraforgómagot dobott be a pályára – tájékoztatta az Észak-Magyarországot Nagy Sándor alezredes, a Miskolci Rendőrkapitányság sajtószóvivője.

Miskolc - Rendzavarás miatt bírói megrovást kapott az a férfi, aki a szeptember végi DVTK- Kaposvár mérkőzésen egy csomag napraforgómagot dobott be a pályára – tájékoztatta az Észak-Magyarországot Nagy Sándor alezredes, a Miskolci Rendőrkapitányság sajtószóvivője.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk: a DVTK-Kaposvár mérkőzésen a rendezők azt vették észre, hogy a nézők közül valami a pályára repül. Több szemtanúja is volt az esetnek. A rendezők felmentek a lelátóra a dobálóért, akit lekísértek és átadtak a rendőröknek. A férfi mindvégig együttműködött a hatósággal, elismerte a makukás zacskó bedobását, de elmondta, hogy nem célzottan dobott, nem állt szándékában bárkit is eltalálni. A férfit előállítása és kihallgatása után a rendőrség szabadon bocsátotta, és már akkor jelezte, hogy ügyét gyorsított eljárásban, bíróság elé állítás során kívánják lezárni. A bíróság végül hétfőn döntött az egyébként büntetlen előéletű férfi ügyében: a rendzavarás miatt megrovásban részesült. Ezzel a miskolci szotyidobáló lett az első, akit a szeptember elsején életbe lépett „huligántörvény” alapján ítéltek el.

ÉM-SZP


Miskolc – A rendőrség a múlt pénteki Diósgyőr – Kaposvár találkozó előtt is felhívta a közvélemény figyelmét arra, hogy szeptember elsején életbe lépett a köztudatban csak huligán törvényként bevonult rendelkezés, amely a rendbontásra és a kitiltásra is kitér. Ennek ellenére éppen Diósgyőrben állították elő az első szurkolót, aki mint kiderült, szotyis zacskót dobott a DVTK stadionban a pályára.

Megvan a huligántörvény első diósgyőri áldozata: a pénteki DVTK – Kaposvár mérkőzés első félidejének közepén a napos oldalról berepült a pályára egy műanyagba csomagolt élelmiszer.

A Miskolci Rendőrkapitányság felhívja a sportrajongók és szurkolók figyelmét arra, hogy 2011. szeptember 1-ei hatállyal módosult (súlyosabban szankcionált lett) a Büntető Törvénykönyvről szóló törvény és a Szabálysértésekről szóló törvény, a sportrendezvényeken való részvétellel, az oda és onnan utazással összefüggő és az ott tanúsított magatartással kapcsolatban az alábbiak szerint.

A hétvégi meccsekre – bajnoki osztálytól függetlenül – már érvényes az új „huligántörvény”.

A diósgyőri ultrák ezúttal nem a meccs első 10 percének némaságával demonstráltak az őket érintő, szeptember 1-től hatályba lépő törvények ellen a Pápa elleni mérkőzésen, hanem a meccs közben feliratokkal ,,üzentek”.

Egy pirotechnikai eszköz bevetése hosszú eseménysort indított el Diósgyőrben.

Miskolc – A köztudatban a tiltakozások pillanatnyilag úgy jelennek meg, hogy a szurkolók nem akarnak rendet a stadionokban, mivel az új törvény a rendbontást szigorúbban bünteti. Nem, egyáltalán nem erről van szó. – A Szurkolói Iroda közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában