Helyi közélet

2011.10.03. 11:24

Idősek Hete Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - Mint mindenütt a világban, Tiszaújvárosban is minden évben megemlékeznek az Idősek Hetéről.

Tiszaújváros - Mint mindenütt a világban, Tiszaújvárosban is minden évben megemlékeznek az Idősek Hetéről.Ebben az évben is érdekes programokkal, különféle rendezvényekkel várják egész héten a szépkorúakat. 1999-től rendeznek Idősek Hete rendezvénysorozatot Európa szerte, hogy középpontba helyezzék a méltóságteljes öregkort, több figyelmet kapjanak az idősek. A Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ minden évben közösen szervezi meg a rendezvényt a Nyugdíjas Egyesülettel. Péntek délután benépesedett a Derkovits Kulturális Központ színházterme. Bráz György polgármester beszéde után a Nyugdíjas Egyesület újonnan megválasztott elnöke Boros József köszöntötte a vendégeket, majd ajándékműsorral fokozták az ünnepi hangulatot.

Szükségük van

Poropatich Péter a Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ vezetője mindig nagy odaadással beszél a város nyugdíjasairól.

- Hagyományosan október 1-e az Idősek Világnapja. Ezzel kezdődik városunkban az Idősek Hete rendezvény sorozat. Ilyenkor köszöntjük Tiszaújváros szépkorúit és meglepetés műsorral kedveskedünk nekik. A mai napon zenés-sanzonos előadást láthatnak, felelevenítve ezzel a múltat. Kedden egész napos szabadidős programot szerveztünk. Úgy gondoltuk, hogy az előző évek hagyományaihoz képest most egy kicsit szabadabbra terveztük, mint korábban. Lehetőséget adunk arra, hogy különböző szervezetek közös főzésen vegyenek részt. A szabadidős programjainkat ebben az évben ezzel zárjuk. Szerdán a könyvtárban az idősek mentális problémáiról lesz előadás. Csütörtökön az egyesület a meghívott vendégeivel megkoszorúzza a kopjafát. Péntek délután kistérségi találkozóra kerül sor amatőr fellépőkkel. Sokan jelezték Tiszaújvárosból és a környező településekről, hogy szeretnének részt venni a rendezvényen. Szombaton kerül sor a minden évben megrendezett Aranylakodalomra, ahol ismét hűséget fogadnak egymásnak a párok. Úgy gondolom, szükségük van az idős embereknek az ilyen jellegű rendezvényekre, hogy együtt töltsenek egy kis időt, egy egész hetet egymással, hogy kimozduljanak a mindennapok világából, kicsit feloldódjanak.

- F. Bacsó Bea -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában