Helyi közélet

2011.10.03. 13:04

32 méteres völgyhíd a Miskolc ZOO-ban

Miskolc - Október 4-én, az Állatok Világnapján adják át a magyar - szlovák határon átnyúló együttműködési program keretén belül létesült botanikai tanösvény a Miskolci Állatkert és Kultúrpark. A<a href="http://www.boon.hu/nem-is-olyan-kicsiny-csodak-a-miskolc-zoo-ban/1803450"> munkálatok hajrájában</a> Takácsné Magi Zsuzsával, a létesítmény igazgatójával beszélgettünk.

Miskolc - Október 4-én, az Állatok Világnapján adják át a magyar - szlovák határon átnyúló együttműködési program keretén belül létesült botanikai tanösvény a Miskolci Állatkert és Kultúrpark. A munkálatok hajrájában Takácsné Magi Zsuzsával, a létesítmény igazgatójával beszélgettünk."A magasles felső szintje arra is szolgál, hogy a mókusokat az ott található odúkhoz, etetőkhöz betudjuk csalogatni. Ugyanakkor a tető úgy lett kialakítva, mintha egy falevél hullott volna a tölgyfára." - nyilatkozta érdeklődésünkre a 9 méteres magaslesen Takácsné Magi Zsuzsa, a Miskolci Állatkert vezetője. "mindezek mellett a magasles játszótérként is funkcionál majd, hiszen ötvözve van a faépítmény játszótéri elemekkel. A gyerekek kipróbálhatják azt is, hogy milyen lenne ha baglyok lennének és például egy kis egérre vadásznának. Ennek kapcsán egy kötélpályán surranhatnak, vagy ha úgy tetszik húsz métert repülhetnek. Hiszünk benne, hogy az aktív cselekvés ennek kapcsán is pozitív élményekkel párosul a természetes anyagokból megépített magaslesen."

Partnerenként 149 ezer euróból

Mint azt az igazgató asszony elmondta, a miskolci ZOO különleges helyzetben van, hiszen erdőben fekszik. A tanösvényen fekvő magaslesen megfigyelhetőek lesznek az évszakonkénti változások és a tervek szerint iskolai csoportok, osztályok is fogják használni a vadaspark új attrakcióit, amelyekhez a Zoo pedagógusai lesznek a gyerekek segítségére. A magasles mellett pazar élmény lesz majd a 32 méteres völgyhíd is, amelyet elhagyva kisebb séta után a tigrisekkel szemben "lyukadhatunk" majd ki.

A projekt egy úgynevezett határon átnyúló együttműködés keretében, a Kassai ZOO - mint vezető partner) és a Miskolci Önkormányzat bábáskodásával jött létre partnerenként 149 ezer euró befektetéssel. A tanösvény, a magasles, és a völgyhíd mellett weblapfejlesztésre, kiadványok készítésére és konferenciák megtartására is jutott pénz az euró ezrekből.

Miskolc új attrakcióját a nagyközönség október 4-én veheti majd igénybe.

(JLI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában