Helyi közélet

2011.09.09. 16:45

Tömeges halhalál a Szinván

Miskolc - Több száz, különböző méretű és fajtájú döglött hal úszott hassal felfelé pénteken délelőtt a Szinván. A tömeges halpusztulás oka egyelőre ismeretlen.

Miskolc - Több száz, különböző méretű és fajtájú döglött hal úszott hassal felfelé pénteken délelőtt a Szinván. A tömeges halpusztulás oka egyelőre ismeretlen.

Mint az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség hatósági felügyeleti irodájának osztályvezetője, Hudák Tibor elmondta, nagy valószínűséggel egyszeri, nagy mennyiségű mérgező anyag került a Szinvába, de hogy mi volt az, azt a helyszínen nem lehetett megállapítani. A zöldhatóság munkatársai vettek vízmintát, aminek elemzése a jövő hét második felére készül el, a polgármesteri hivatal pedig haltetemeket küld toxikológiai vizsgálatra.

A halpusztulás helyszínén a rendőrség és az élővíz fölött diszponáló Észak-magyarországi Horgász Egyesület képviselője is megjelent, de a tények rögzítésén kívül mást egyelőre nem tehettek. A rendőrség – a vízminta és a haltetemek elemzése után – abban az esetben indít eljárást környzetkárosítás miatt, ha a vizsgálatok bűncselekmény gyanúját alapozzák meg. A halhullákat vödrökbe gyűjtését, és megsemmisítését tegnap megkezdték.

ÉM-SZP


Miskolc - Laczy Barna olvasónk küldte ezt a megrázó fotót. A kép a Szinva pataknál készült. Nézze meg a többi fotót is!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában