Helyi közélet

2011.09.14. 14:41

Rendbe tettük Vanger Vilmos sírját

Miskolc-Diósgyőr - Lehetőségeinkhez mérten szerdán reggel rendbe tettük a DVTK alapító-elnökének, Vanger Vilmosnak a sírját és környékét a Vasgyári temetőben.

Miskolc-Diósgyőr - Lehetőségeinkhez mérten szerdán reggel rendbe tettük a DVTK alapító-elnökének, Vanger Vilmosnak a sírját és környékét a Vasgyári temetőben.Egykori kollégánk, Balogh Attila tartott velünk és volt társunk abban, hogy kitakarítsuk Vanger Vilmos sírjának környékét. Megtisztítottuk a sírkövet, és a környező "gyalogutat". Amennyire lehetett lesikáltuk és láthatóvá tettük a legendás első elnök nevét a sírkövön, és természetesen friss virágot tettünk a sírra - miközben a Commandos ultra csoport egyik tagja is kijött a sírhoz a Vasgyári temetőbe.

Lenne még munka a sírnál, hiszen az ecetfák a sírt fedő betonlapot is elmozdították, azonban ez már lelkesedésből, a klub múltjának tiszteletéből nem orvosolható.

Bízunk benne, hogy hamarosan DVTK címer, és emléktábla hívja fel a figyelmet arra, hogy a temető "S-parcellájában" nyugszik Vanger Vilmos, az immár több, mint 100 esztendős DVTK alapító-elnöke. Aki teheti, álljon meg a sírnál, tegyen friss virágot a nyughelyre és gyújtson meg egy mécsest.

A további fejleményekről beszámolunk!


Előzmény:

Miskolc-Diósgyőr – Másfél évvel a Diósgyőr-Vasgyári Testgyakorlók Köre (DVTK) 100. születésnapja után szégyenteljesen elhanyagolt állapotban van a klub alapító-elnökének, Vanger Vilmosnak a sírja a Vasgyári temetőben… A Borsod Online szerdán reggel rendbe teszi a sírt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában