Helyi közélet

2011.09.23. 18:50

Nagy értékű műszert kapott a GYEK

Miskolc - Nők gyűjtötték össze egymás közt az ultrahangkészülékre valót.

Miskolc - Nők gyűjtötték össze egymás közt az ultrahangkészülékre valót.

Az ÉMÁSZ Nyrt. egy újszülöttek vizsgálatához használható ultrahangkészüléket adományozott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjának, ahol a digitális Color Dopler készüléket már munkába is állították. Az adományt jelképesen dr. Marie-Theres Thiell, az ÉMÁSZ Nyrt. igazgatóságának elnöke adta át pénteken délután.

Mint Thiell asszony elmondta, vannak cégek, amelyek sportrendezvényeket vagy koncerteket támogatnak, az ÉMÁSZ azonban segíteni szeretne, ezért egészségügyi intézményeket patronál. Nem sokaknak akarnak kevés segítséget nyújtani, hanem inkább keveseknek, de nagyobb támogatást. Tavaly karácsonykor, amikor a legtöbb cég üdvözlő lapokra, céges ünnepi vacsorákra költötte a pénzét, az ÉMÁSZ infúziós pumpát, multifunkciós monitort és gyógyszereket adományozott a GYEK-nek. Már akkor felmerült, hogy jó lenne egy olyan nagy felbontású ultrahang készülék, ami akár a koraszülöttek anatómia viszonyairól is tájékoztatást tudna adni.

Thiell asszony ekkor még nem szólt semmit, de nőismerősei, munkatársai körében gyűjtést szervezett, végül több ilyen akció végeredményeként összeszedte az a tizenkét millió forint, amiért már olyan minőségű berendezést lehet kapni, ami az egy kilogramm alatti gyerekek esetben is megbízható diagnosztikai eszköznek bizonyul. A most átadott ultrahangkészülék segítségével újszülöttek komplett kardiológiai kivizsgálása válik lehetővé, de a kutacson keresztül a koponyát, a hasat, lágyrészeket, ízületeket és bizonyos ereket is megvizsgálhatnak vele a GYEK orvosai. Az adományt dr. Nagy Kálmán, a GYEK megbízott vezetője vette át, aki köszönetét fejezte ki az ÉMÁSZ – és Thiell asszony – támogatásáért.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában