Helyi közélet

2011.09.29. 11:50

Karate: Csordás József Emlékverseny Miskolcon

Miskolc - Az idén, december 10-én, szombaton kerül megrendezésre az Avas Kupa Nemzetközi WKF Karate verseny Miskolcon, a Nagyváthy úti tornacsarnokban.

Miskolc - Az idén, december 10-én, szombaton kerül megrendezésre az Avas Kupa Nemzetközi WKF Karate verseny Miskolcon, a Nagyváthy úti tornacsarnokban."Csordás Józsefnek, a B.-A.-Z. Megyei Karate Szövetség elhunyt elnökének ötödik éve állít emléket a rendezvénysorozat a megyei karate szövetség és a Justitia Fuji-Yama Sportegyesület szervezésében." - mondta érdeklődésünkre Vincze Angélától, a megyei karate szövetség elnökétől, a Magyar karate Szakszövetség elnökségi tagjától. "A verseny - Miskolc kedvező fekvésének, és karatés társadalomban ismert nevének köszönhetően - egyre nagyobb népszerűségnek örvend nemzetközi viszonylatban is. Az évek óta visszatérő szomszédos szlovák, román és ukrán klubokból érkező versenyzők biztosítják a verseny nemzetközi színvonalát."

Délelőtt kata, délután kumite

Megtudtuk azt is, hogy természetesen a magyar egyesületek színe java is részt vesz a megmérettetésen, hiszen kitűnő lehetőség a mienknek külföldi versenyzőkkel megmérkőzni hazánkban.

"A versenyen egyéni kata (formagyakorlat) és kumite (küzdelem) versenyszámokban mérhetik össze tudásukat 8 éves kortól felnőttekig, utánpótlás és haladó fokozatú sportolók. A Zrínyi Ilona Gimnázium tornacsarnokába kilátogató sportkedvelő vendégeknek pedig jó hangulatú, színvonalas mérkőzésekben lehet részük." - tette hozzá Vincze Angéla. "A 10 órakor kezdődő megnyitót követően délelőtt a kata, délután a kumite versenyszámok adnak izgalmas programot."

Hazánk egyetlen aranyérmese is jön

A verseny védnöke Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, a Nemzeti Sportszövetség általános alelnöke. A verseny vendégei között ott lesz S. Kovács Ádám karate versenyző, aki a 2009-es Világjátékokon Magyarország egyetlen aranyérmét tudhatja magáénak, majd a  2010-es WKF karate világbajnokságon is érmet szerzett hazánknak. A verseny kiemelt vendégei természetesen Csordás József felesége, Andrea, valamint gyermekei: Ádám és Dávid.

A szervezők szeretettel várnak minden kedves sportrajongó, harcművészetek iránt érdeklődő vendéget az ingyenesen látogatható versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában