Helyi közélet

2011.09.21. 11:15

Kalivoda Bettyna kiállítása Putnokon

Putnok - Folyamatosan állítanak ki a Tóth Ede Alkotókör tagjai a gömöri kisvárosban.

Putnok - Folyamatosan állítanak ki a Tóth Ede Alkotókör tagjai a gömöri kisvárosban.„Színes szavakból születtünk” címmel nyílt kiállítás Putnokon a Holló László Galériában, ahol Kalivoda Bettyna költő-képzőművész a Tóth Ede Alkotókör tagjának kiállítását nézhették meg, valamint verseit olvashatták el az érdeklődők.

A rendezvényt a kubai Rolide Estobar Carbonell gitárművész jól ismert klasszikus műsorszámokkal tette felejthetetlenné. Tamás István a Tóth Ede Alkotókör elnökének tárlat megnyitóbeszédét követően Novák Ilona a galéria vezetője köszöntötte a részvevőket és két versét is elszavalta az alkotónak.

A kiállításra a térség településeiről is érkeztek érdeklődők. Volt aki Aggtelekről, Szilvásváradról és a szomszédos településekről látogatott el a tárlatmegnyitóra.

A Tóth Ede Alkotókör, valamint a Holló László Galéria, Kalivoda Bettyna újabb kiállításával ismét egy olyan színvonalas rendezvényt produkált, amiért érdemes volt a művészbarátoknak eltölteniük egy kellemes délutánt egy olyan eseményen, ahol a kultúráé volt a főszerep.

Tamás István a kör elnöke kérdésünkre elmondta, hogy a Tóth Edések alkotóművészei a nyáron sem pihentek, folyamatosan tették színesebbé, gazdagabbá Putnok város kulturális életét. Nemcsak a településen, hanem szerte az országban, a határon túl is vitték tovább jó hírnevét a gömöri kisvárosnak. A kör következő programja egy olyan közös tárlat lesz, ahol saját verseikkel, szépprózáikkal örvendeztetik meg ismételten a közönséget. Tervezik egy újabb művészeti antológia kiadását is, melyben a kör képzőművészeinek, íróinak munkáit jelenítik meg.

- Pásztor Attila -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában