Helyi közélet

2011.09.18. 12:00

Informatikai fejlesztés a Don Boscóban

Kazincbarcika - Intelligens iskolában zárkóztatják fel a problémákkal küzdő fiatalokat.

Kazincbarcika - Intelligens iskolában zárkóztatják fel a problémákkal küzdő fiatalokat. Hamarosan befejezéséhez érkezik az a TIOP által támogatott projekt, aminek keretén belül a kazincbarcikai Don Bosco Általános Iskola, Szakiskola, Szakközépiskola és Kollégium tizenhárom tanterme interaktív táblát, projektort kapott, a hozzátartozó laptoppal együtt. A több mint 16 millió forintos informatikai fejlesztés keretében ezen felül 28 számítógépes munkaállomást építettek ki, tájékoztatta lapunkat Kőszeghy Balázs, a Szalézi Kft. cégvezetője.

A Don Boscót a szaléziak üzemeltetik, és az általános képzés mellett felzárkóztatás, érettségire való előkészítés, szakmunkásképzés és kollégiumi nevelés is zajlik. Jelenleg a mintegy 600 tanulótöbb mint kétharmada romaszármazású. Az intézmény kapuja nyitva áll a legszegényebbek és legveszélyeztetettebbek előtt. Az ország szinte minden tájáról jönnek problémákkal küzdő fiatalok, akik itt még egy esélyt kapnak arra, hogy rendezzék életüket. Az intézetben kilenc szakma közül választhatnak.

Az „intelligens iskola” létrehozásával a tanulók és a pedagógusok olyan modern eszközöket ismerhetnek meg, melyek segítik az oktatás-nevelés folyamatát, a gyerekek későbbi elhelyezkedését, nemcsak az informatikai készségek, hanem – a többi közismereti tárgyba beépülő infokommunikációs technológia támogatású pedagógiai módszertan által – a többi kulcskompetencia fejlesztéséhez szükséges infrastruktúrát is jelentős részben biztosítja. A fejlesztés így az intézmény számára olyan informatikai infrastruktúrát biztosít, mely nélkülözhetetlen feltétele a kompetenciaalapú oktatás elterjesztésének és hozzájárul a területi különbségek mérsékléséhez és kiegyenlítéséhez, a régió felzárkózásához.

ÉM-SZP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában