Helyi közélet

2011.09.01. 10:26

Centenáriumi ünnepség Mezőkövesden

Mezőkövesd - Idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját a mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola.

Mezőkövesd - Idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját a mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola.Ennek alkalmából három napos centenáriumi porgramsorozatot szervez az oktatási intézmény, Mezőkövesd Város Önkormányzata és az Öregdiákok Baráti Köre szeptember 16-18. között.

A jubileumi ünnepség hivatalos megnyitója szeptember 16-án 15 órakor kezdődik a középiskola udvarán, ahol Juhász Jánosné, igazgató köszöntője után  dr. Hoffmann Rózsa  Oktatásért Felelős Államtitkár mond ünnepi beszédet. A centenáriumi program ezt követően zászlóavatással és -szenteléssel, valamint A „Mezőkövesd Város Díszpolgára” és a „Pro Urbe” kitüntető címek átadásával folytatódik. A délután során több, dr. Csendes András, Bayer Róbert, dr. Vinkovits Sándor tiszteletére állított emléktáblát avatnak fel, valamint az új, az iskola életében fontos szerepet játszó pedagógusokról elnevezett szaktermeket is felavatják. Így a jövőben Dr. Papp Zoltán, Dr. Benkóczy György Zupkó Béla, dr. Lukács Gáspár, Hancsók Kálmán, Dr. Vinkovits Sándor, valamint Dala József egykori gimnáziumi pedagógusok nevét fogják viselni a középiskola szaktermei.

A centenáriumi programsorozat első napját 19 órától Gálaest zárja, amely keretében bemutatják  Szekeres Csaba által rendezett Kőbe zárt angyalok – A matyó gimnázium története című filmet.

Szeptember 17-én, szombaton a sport kap nagy szerepet a programok között, hiszen 9-15 óra között Pom-pomos lányok produkciójával, régi idők tornájával, feetball gyakorlatokkal, a volt és a mostani diákok részvételével jubileumi labdarúgó tornával, női röplabdamérkőzéssel, valamint férfi labdarúgó mérkőzéssel várják az érdeklődőket.

 10 órától a temetőben az elhunyt tanárok sírjainál tartanak megemlékezést, ahol Kocsis Béla ny. igazgató, Pető Istvánné, a Városvédő és Városszépítő Egyesület elnöke mond emlékbeszédet.

11 órától az egykori tanárokkal találkozhatnak az öregdiákok, majd 13 órától kiskonferenciákon vehetnek részt, ahol többek között dr. Papp Zoltán, dr. Sebestény Tamás, dr. Lukács Géza, dr. Kőmíves Tamás tart majd előadást. Illetve ezután kerülnek sorra a jubileumi osztálytalálkozók.

A szombat estét 19 órakor jótékonysági bált szerveznek a centenárium jegyében. A bál fővédnőke Tállai András, a Belügyminisztérium Önkormányzatokért Felelős Államtitkára, védnöke prof. dr. Papp Zoltán egyetemi tanár, igazgató, öregdiák, valamint dr. Fekete Zoltán Mezőkövesd polgármestere. Az este során a műsorban közreműködik Koncz Gábor, Kossuth- és Jászai-díjas Érdemes művész, valamint Csézy énekművész. A bálon a zenét a Randevú zenekar és Boros Dénes cigányprímás és zenekara szolgáltatja.

A centenáriumi központi ünnepség harmadik napján, szeptember 18-án 10 órától ökumenikus istentiszteletre várják a Gimnázium egykori és jelenlegi diákjait, az érdeklődőket a Szent László templomban. A szentmisét követően ismét megtekinthetik a Gimnázium jubileumára készített, az intézmény történetét feldolgozó filmet.

A részletes programról, a jótékonysági bálról bővebb információt az iskolában a 49/500-033-as telefonszámon, vagy az intézmény honlapján, a www.szlgimi.t-online.hu  szerezhetnek.

- M. Zs. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában