Helyi közélet

2011.08.19. 08:57

Végelszámolt cégek

Budapest - Harmadával több céget végelszámoltak országosan az elmúlt évben.

Budapest - Harmadával több céget végelszámoltak országosan az elmúlt évben. Egy év alatt – 2010. augusztus elsejétől 2011. július végéig – a hazai gazdaságban 17 221 céget végelszámoltak, ez az egy évvel korábbi adathoz képest 32,5 százalékos növekedést mutat. Azaz az „élő” 632 037 vállalkozás 2,7 százaléka így fejezte be tevékenységét. Az ezt megelőző egy év alatt 12 996 társaság zárta le végelszámolással működését – olvasható a feketelista.hu portál legújabb elemzésében.

Az adatok szerint a legnagyobb arányú végelszámolás Nógrád megyében történt, ahol az 5853 vállalkozás 5,5 százaléka szűnt meg ily módon. Fejér megyében 922 céget végelszámoltak, a működő vállalkozások (21 127) 4,4 százalékát. Elérte vagy túlhaladta a 4 százalékos arányt Borsod-Abaúj-Zemplén megye, ahol 24 913 cégből 1019 jutott a végelszámolás sorsára, csaknem kétszer anynyi, mint egy évvel korábban. Hevesben és Jász-Nagykun- Szolnok megyében ez az arány 4 százalék volt, és a végelszámolt cégek száma egy év alatt körülbelül háromszorosára nőtt.

A megyeszékhelyek közül Miskolcon 3,4 százalék, Debrecenben 2,8 százalék, Győrben 2,7 százalék volt a végelszámolások aránya. Mindhárom városban romlott a helyzet az előző évi statisztikához képest.

ÉM-UM


Budapest (MTI) - Alig változott a forint árfolyama pénteken csütörtökhöz képest, a svájci frankot 240 forint felett jegyezték, az euró pedig 273 forint volt 7 órakor.

Budapest, (MTI) - A miniszterelnök szerint az euróválság súlyos kihívást jelent Magyarország számára.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Ha tömeges érdeklődés nem is mutatkozott az árfolyamgát iránt, az adósok egy része kérte a fizetéskönnyítést.

Miskolc - Tekintse meg a felszámolás alatt lévő Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cégek legfrissebb listáját!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában