Helyi közélet

2011.08.09. 08:53

Olimpia kiállítás és ezren túli futás

A tiszaújvárosi 13. TVK Triatlon Nagyhét hétfői, INNO-COMP Napján az olimpia történet és a futás volt a két „főszereplő”. Ezen a kora estén nem kevesebben, mint 1030 húztak „nyúlcipőt”.

A tiszaújvárosi 13. TVK Triatlon Nagyhét hétfői, INNO-COMP Napján az olimpia történet és a futás volt a két „főszereplő”. Ezen a kora estén nem kevesebben, mint 1030 húztak „nyúlcipőt”.

A hétfői INNO-COMP Nap első hivatalos programját az Olimpia és nevelés címet viselő vándorkiállítás megnyitója jelentette. A Városi Kiállító Teremben összegyűlt érdeklődőket elsőként Dr. Fülöp György, Tiszaújváros alpolgármestere, a Nagyhét Szervező Bizottságának (SZB) önkormányzati operatív koordinátora üdvözölte, aki elismerően nyilatkozott a tárlat anyagáról, mely egyaránt nagyon sok hasznos információt nyújt fiatalnak és idősebbnek, illetve sportolónak, vagy sportbarátnak. Ezt követően Balogh Gábor világbajnok öttusázó, a miniszterelnök sporttanácsadója lépett a mikrofon elé, aki egyebek mellet hangsúlyozta, hogy egy olyan sporthagyományokkal, világszínvonalú eseményekkel büszkélkedő település, mint Tiszaújváros, méltó házigazdája ennek a kiállításnak. Dr. Jakabházyné Mező Mária, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára megnyitó beszédében elmondta, hogy a vándorkiállítás Tiszaújvárosba „költöztetése” Ughy Imrének, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszaújvárosi tagjának az ötlete volt, melyet ők örömmel teljesíttek. Elhangzott az is, hogy a most bemutatott 20 tabló elkészítésekor a szakemberek Pierre de Coubertinnek, az újkori olimpiák atyjának útmutatását alkalmazták. Az ötkarikás játékok története mellett az olimpiai mozgalom jellegzetességeit, magyar vonatkozásait is fellelhetik az érdeklődők. A megnyitó ünnepséget megtisztelte még jelenlétével Csikász Gábor, Tiszaújváros alpolgármestere, Dr. Márkus Gábor, a Nagyhét főrendezője, a SZB társelnöke, Kovács Tibor országgyűlési képviselő és Márkus Gergely, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) sportigazgatója is. A vándorkiállítást augusztus 12-én, péntekig minden nap 16-18 óra között lehet megtekinteni.

1030-an futottak

A teljesítésért járó tombolaszelvény gyűjtésre az INNO-COMP Napon futással nyílt lehetőség. A vasárnapi világkupa pályájának egy részén kijelölt 2 km-t nem kevesebben, mint 1030-an hagyták maguk mögött. Ott volt a mezőnyben Balogh Gábor, aki Csikász Gábor társaságában teljesítette a távot. Remek példát mutatva munkatársainak, lefutotta a 2 km-t Günter Vent, az INNO-COMP Kft osztrák tulajdonosa is.

A KreAktív színpadon zenélt az Emberdzsem, majd a KEK Singers. A főtéri nagyszínpadon előbb Fluor Tomi hozta lázba fiatal rajongóit, majd a Miskolci Illés Emlékzenekar, valamint a Ferenczi György és a Rackajam koncertezett nagy sikerrel ugyanott.

Jöhet a bringa!

A 13. TVK Triatlon Nagyhét negyedik felvonásán, az MB BARTER & TRADING SA Napon, 17 órától a KreAktív színpadon a Club ’96 együttes musical slágerekkel hangolja majd a jelenlevőket. Ezt követően, a szokott időben, 18 órától jöhet a sportolás, ezúttal 4 km kerékpározás vár kicsikre és nagyokra. A KreAktívon 18.30-tól Petruska András zenél, majd a nagyszínpadra a Pál Utcai Fiúkat várják este nyolcra. Nem akármilyen érdeklődésre tarthat számot a Latin Duó (Tátrai Tibor-Szűcs Antal Gábor), akik 21.45-kor kezdenek a KreAktívon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában