Helyi közélet

2011.08.09. 11:08

Kistérségi delegáció járt Németországban

Edelényi kistérség - Az Edelényi Kistérségi Társulás 2007-ben kötött együttműködési megállapodást a németországi Hesselberg régióval.

Edelényi kistérség - Az Edelényi Kistérségi Társulás 2007-ben kötött együttműködési megállapodást a németországi Hesselberg régióval.Az eltelt időszak alatt számos közös program valósult meg a felek együttműködésében, elsősorban kulturális, ifjúsági és sport területen, de az edelényi térség termékeinek bemutatására is nyílt már lehetőség Németországban. A mostani alkalommal Szaniszló János, az edelényi társulás elnökének, Szendrő polgármesterének vezetésével tizenhat tagú delegáció látogatott a bajorországi térségbe. A látogatás célja az ottani Leader fejlesztések tanulmányozása, esetleges magyarországi alkalmazhatóságának vizsgálata. Szaniszló János elmondta: számos, komoly értékeket képviselő projektet volt módjukban megismerni, többek között a megújuló energia előállítása területén, a helyi termékek gyártásával kapcsolatban. A látogatás végén a vendéglátókkal közösen értékelték a látogatás alkalmával tapasztaltakat, a látottak az edelényi térségben történő esetleges megvalósításának lehetőségét. Az elnök véleménye szerint a mostani látogatás új fejezetet nyitott az eddigi kapcsolatokban, hiszen a gazdasági együttműködés lehetőségeit is megnyitotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában