Helyi közélet

2011.07.28. 13:20

Kukoricatörés a tilosban

A mezőgazdasági termőföldeken esetenként már a betakarítást megelőzően, idő előtt kezdődik a „szüret”, melyet a gazda tudta és beleegyezése nélkül önjelölt „betakarítók” hajtanak végre.

A mezőgazdasági termőföldeken esetenként már a betakarítást megelőzően, idő előtt kezdődik a „szüret”, melyet a gazda tudta és beleegyezése nélkül önjelölt „betakarítók” hajtanak végre.A tolvajokkal szembeni eredményes fellépés érdekében – a szabálysértési törvény elmúlt évi szigorításán túlmenően - a kistelepüléseken élők szubjektív biztonságérzetének javítására, a termény és falopások megelőzésére és megakadályozására Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében számos helyi együttműködés született, továbbá több közös járőrszolgálat indult útra főként rendőrök, erdészek, mezőőrök és polgárőrök részvételével.

2011. július 27-én az egyik Ózd környéki település határában szolgálatot teljesítő mezőőr furcsa mozgolódást vett észre a kukoricaszárak között egy nagy táblában. A mozgolódás helyszínére érve kukoricaszárak között elbújva egy helyi felnőtt férfit talált, akinél egy zsákban letördelt kukoricacsövek voltak. A mezőőr kérdőre vonta az alkalmi mezőgazdasági munkást, majd értesítette az Ózdi Rendőrkapitányság ügyeletét és a rendőrök kiérkezéséig a férfit visszatartotta.

A 49 éves sajónémeti kukoricatolvajt a járőrök az Ózdi Rendőrkapitányságra előállították, majd szabálysértési őrizetbe vételére került sor.

Az ügyben gyorsított szabálysértési eljárásra kezdeményezésére kerül sor. A szankciót, mely pénzbírság és elzárás is lehet a bíróság állapítja meg, 72 órán belül.

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában