Helyi közélet

2011.07.12. 19:28

Kiutat kereső karvaly

Miskolc - Cégünk, az Inform Média garázs-raktárában egy ragadozó madár köröz. A szokatlan hírrel kedd kora délután robbant be egy kollégánk a szerkesztőségbe. 

Miskolc - Cégünk, az Inform Média garázs-raktárában egy ragadozó madár köröz. A szokatlan hírrel kedd kora délután robbant be egy kollégánk a szerkesztőségbe. 

Első eszmélésünkben a Miskolci Vadasparkot hívtuk, akik viszont a Bükki Nemzeti Parkhoz irányítottak. Az egri igazgatóság Barta Zsolt őrszolgálat-vezetőt kérte fel a segítségnyújtásra, aki félórán belül a helyszínen termett.

Az addig általunk be nem azonosított ragadozó, alighanem a szakembert üdvözlendő, egy tiszteletkört írt le, aki nyomban nevén nevezte: „Egy karvaly!” Azt is megállapította, hogy nem beteg, tehát kár volna hálóval befogni, ami szinte biztos, hogy sérülést okozna számára.

Tisztáztuk: az épület ajtaja éjszakára nyitva marad, odakinn ég a lámpa, ez, s az éji nyugalom alighanem meghozza a megoldást, s karvalyunk megtalálja magától is a kiutat.

A szakember elmondta: az eset nem ritka, a város közeli erdős területekről könnyen idetévedhet egy-egy ragadozó madár, aztán legtöbbször egy verébre vagy galambra lecsapva bennrekedhet egy épületben.

Kollégáim felvetették: ne próbáljuk-e valami karvaly-csemegével ajtóközelbe csalogatni, hiszen éhes is lehet már szegény. A válasz: „Isten ments, hiszen akkor könnyen ide szokhat.”

Maradt tehát számunkra a kíváncsi várakozás. Az eredményről természetesen beszámolunk.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában