Helyi közélet

2011.07.27. 11:51

Dixie Piknik az Állatkertben

Miskolc - A zenés piknikre családokat várnak, akiket szeretnének megnyerni a dixie muzsikának.

Miskolc - A zenés piknikre családokat várnak, akiket szeretnének megnyerni a dixie muzsikának.

A főváros után vidéken először szeretnék meghonosítani az „állatkerti koncerteket”, melynek első rendezvénye a Dixie Piknik július 31-én a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban. Az Állatkerttel együttműködve, a környezet adta lehetőségekkel élve, reményeink szerint egy jó kezdeményezés indul útjára – mondta el Tánczos Tamás, a Miskolci Kulturális Központ megbízott igazgatója. A házigazda a Miskolc Dixieland Band lesz, a sztárvendég pedig Berki Tamás jazz énekes. A rendezvény előzménye vol, hogy több mint 25 éve kezdték szervezni a Nemzetközi Dixieland fesztivált a diósgyőri várban, melynek népszerűsége sokáig töretlen maradt. A nagy hazai és nemzetközi nevek mellett, a feltörekvő ifjú tehetségek is bemutatkozási lehetőséget kaptak ezen a fesztiválon. Így indult a Miskolc Dixieland Band zenei karrierje is 1991-ben, akikről 20 éves pályafutásukat ismerve, ma már joggal mondhatjuk, hogy a műfaj legjobbjai között a helyük.

Klubból az Állatkertbe

1993-ban az Ifjúsági és Szabadidő Házban dixieland klubot indítottak. A koncerteket közel 100 klubtag rendszeresen látogatja, de a mozgósítható rajongótábor meghaladja a 200 főt is. A népszerű együttes sok-sok baráti kapcsolatra tett szert a közös fellépések során a hazai és nemzetközi zenei fesztiválokon.

A zenés piknikre családokat várunk, akiket szeretnénk megnyerni a dixie muzsikának, gyermekeikben a jövő zeneértő és szerető közönségét látva, felkelteni érdeklődésüket a műfaj iránt, megszerettetni velük azt a vidám improvizatív stílust, amely a Miskolc Dixieland Band sajátja. A Dixie Piknik igazi, vonzó családi eseménnyé válhat, kiszabadulva a város forró, poros fogságából a természetbe, feltöltődve vidám muzsikával, az együttlét örömével – fejtette ki az igazgató.

A rendezvény programja

16.00-17.00 óráig a Miskolc Dixieland Band koncertje, közben gyerekeknek szóló hangszerbemutató, játékos hangszer felismerés, egy-egy hangszerre jellemző ismert dallam bemutatásával kezdődik a délután 

17.00-18.00 óráig gyerekeknek vidám séta az állatkertben, játékos feladatokkal, Bohóc kísérettel

18.00-19.00 Berki Tamás és a Miskolc Dixieland Band közös koncertje

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában