Helyi közélet

2011.06.02. 11:56

Óvónőket bántalmaztak Borsodban

<p>Encs -&nbsp;Az elmúlt napokban két alkalommal is óvodapedagógust bántalmaztak Csenyétén, illetve Alsóvadászon.</p>

Csenyétén május 31-én a délelőtti órákban a helyi óvodában két 22 éves nő előzetes szóváltás után bántalmazta az ott dolgozó óvodapedagógust. Az óvónő orvosilag értékelhető sérülései nyolc napon belül gyógyulóak. Másnap Alsóvadászon szintén a délelőtti órákban hasonló bűncselekmény történt. Ekkor egy helyi fiatalasszony vélt sérelem miatt bántalmazta az óvodában dolgozó dadust. Az Encsi Rendőrkapitányság mindkét esetben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított eljárást az elkövetőkkel szemben.

Információs háttér

A Büntető Törvénykönyv (Btk) a közfeladatot ellátó személyek közé sorolja többek között a taxisokat, a tömegközlekedés dolgozóit, mentőszolgálat tagjait, az egészségügyi dolgozókat, a pedagógusokat, a tűzoltókat, a nyilvántartásba vett egyház tagjait, szociálismunkásokat. A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetőjét a Btk. alapesetben három évig terjedő, míg csoportos elkövetés esetén akár ötévig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

- Az Encsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda -


Encs - Felvásárlóknak gyűjtöttek bodzát azok a tolvajok, akiket a közelmúltban vettek szabálysértési őrizetbe az Encsi Rendőrkapitányság munkatársai. A földterületek tulajdonosainak engedélye nélkül szüretelő tolvajok több hasonló esetben tettek már kárt a veteményesekben.

Abaújszántó - Betöréses lopás miatt indított eljárást fiatalkorú bűnözők ellen a Szerencsi Rendőrkapitányság május 31-én. Ismeretlen tettesek behatoltak egy abaújszántói műhelybe, ahonnan  különféle szerszámokat tulajdonítottak el, mintegy 300 ezer forint értékben

Vatta, Mezőkövesd - Bodzát szedni indult egy férfi, de vasat szedett össze, természetesen engedély nélkül


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában