Mezőlopáson tetten ért tolvajok Borsodban

Encs – Felvásárlóknak gyűjtöttek bodzát azok a tolvajok, akiket a közelmúltban vettek szabálysértési őrizetbe az Encsi Rendőrkapitányság munkatársai. A földterületek tulajdonosainak engedélye nélkül szüretelő tolvajok több hasonló esetben tettek már kárt a veteményesekben.
 

A járőrök május utolsó napjának délelőttjén Encs-Abaújdevecser között igazoltattak négy encsi férfit, akik gyalogosan közlekedtek. Az igazoltatás során kiderült, hogy a férfiak a náluk lévő két zsákban közel egy mázsa bodza virágot visznek, amit Abaújdevecser határában egy részvénytársaság művelése alatt álló területről engedély nélkül, továbbértékesítés céljából szedtek le.

Az ellopott bodzavirágok értéke nem haladta meg a szabálysértési értékhatárt. A tolvajok a szüret érdekében azonban a szomszédos területtulajdonosok nem kis bosszúságára további repce, illetve kukoricatáblákon átgázolva azokban károkat okozva jutottak el.

A tetten ért bodzatolvajokat a rendőrség szabálysértési őrizetbe vette, amit követően a bíróság gyorsított eljárásban – egyenként 5-10 napig terjedő – elzárásbüntetést szabott ki velük szemben.

A temetőből virágot, más fájáról a cseresznyét lopott

 A közelmúltban egy mérai férfit tizenkét napon belül négy ízben is lopás miatt „csíptek nyakon” az Encsi Rendőrkapitányság járőrei.

Első nekifutásra még május 19-én próbált elinalni az encsi piacról az 58 éves férfi, aki hét évvel fiatalabb nőtársával gyermekszandált lopott el egy elárusítótól. A piaci forgatagban azonban egyenesen a rendőrök karjaiba rohant a „szandálszöktető” páros.

Öt nappal később ugyanez a férfi a mérai temetőben lévő sírokról lopott el virágokat 35 éves társával. Az esetet helyi közmunkások jelentették a rendőröknek, akik az encsi piac mellett meg is fogták a tolvajt. Elszámoltatása során kiderült, hogy a nylon szatyorban nála lévő cseresznyét sem ajándékba kapta a meglett korú férfi. Ez esetben azonban már normál eljárással nem úszta meg úgymond, mert szabálysértési őrzetbevételét követően gyorsított eljárásban vonta felelősségre a bíróság tettéért. A taláros testület végzésében ötvenezer forint pénzbírságot szabott ki a mérai szarkával szemben.

Május utolsó napján ugyancsak cseresznyésszatyorral a kezében találkozott össze a rend őreivel a mérai férfi, aki – mint elszámoltatása során kiderült – ugyanattól a sértettől lopta a gyümölcsöt, mint egy héttel korábban. A férfit a rendőrök újfent szabálysértési őrizetbe vették, amit követően a bíróság gyorsított eljárásban 10 napi elzárásbüntetést alkalmazott vele szemben.

– Az Encsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda –


Elfogták a fiatalkorú bűnözőket Abaújszántón!

Abaújszántó – Betöréses lopás miatt indított eljárást fiatalkorú bűnözők ellen a Szerencsi Rendőrkapitányság május 31-én. Ismeretlen tettesek behatoltak egy abaújszántói műhelybe, ahonnan  különféle szerszámokat tulajdonítottak el, mintegy 300 ezer forint értékben.

Őrizetben a fiatalkorú miskolci zsaroló

Miskolc – Egy 16 éves fiatalember kétszer is megfenyegetett egy 13 éves fiút, hogy adja át értékeit. A bejelentést követően a rendőrök azonnal elfogták a tettest, aki ellen más bűncselekmények elkövetése miatt is folyamatban vannak eljárások.

Bodzaszedés erővágóval Borsodban

Vatta, Mezőkövesd – Bodzát szedni indult egy férfi, de vasat szedett össze, természetesen engedély nélkül