Helyi közélet

2011.06.30. 12:35

Nézőpont: Megéri, megérte?

<em>Miért van rájuk szükség? Miért szüntetik meg? A két kérdés között csaknem két és fél év telt el.</em> <strong>Szántó Rita jegyzete.&nbsp;</strong>

Miért van rájuk szükség? Miért szüntetik meg? A két kérdés között csaknem két és fél év telt el. Szántó Rita jegyzete. A városőrség megalakulásakor azt kérdeztük az önkormányzattól, hogy miért egy civil biztonsági szolgálat kapja a pénzt, miért nem a rendőrség, hogy rendet tegyen az Avason. A válasz akkoriban az volt: az az idő elmúlt, amikor a közbiztonság csak a rendőrség által fenntartható lenne, szükséges egy civil biztonsági szolgálat bevonása. Most azt kérdeztük: miért szűnik meg a városőrség? A válasz: mert sokba kerül és mert civil.

A válaszok között is két és fél év telt el és csaknem 5400 segélykérő hívás a városőrség kék számán. Az avasiak pedig vegyesen értékelték a járőrök munkáját: van, aki előre fél, attól, hogy mi lesz, ha már nem lesznek. Vannak, azonban, akik szerint nem gond, hiszen úgy sem intézkedhettek úgy, mint egy hatóság.

De ma van az utolsó munkanapjuk, ma még hívhatók, ma még járőröznek a város legnagyobb lakótelepén. Ma még láthatjuk a városőrség felirattal ellátott autójukat. Ma még azt kérdezzük: hasznos volt-e a munkájuk? Pár hónap múlva pedig azt kérdezhetjük meg: megérte-e megszüntetni?

Kapcsolódó cikkek:

Miskolc, Avas - Megszűnik július 1-vel a városőrség, amely 2008. novemberétől főképp az Avas rendjét vigyázta.

Miskolc, Avas - Pénteken dolgoznak utoljára a miskolci városőrök: az önkormányzat és a biztonsági cég szerződést bontott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában