Helyi közélet

2011.06.09. 10:06

Gyalogosan 110 kilométeren át

<p>Sárospatak - Zarándoklat Sárospatak és Kassa között a „Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program” keretében.</p>

A „Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program” keretében új kulturális és turisztikai kapocs születik 2011 júniusában az Észak-magyarországi régióban a két ország közt. A sárospataki Szent Erzsébet Út Alapítvány és a kassai Gótikus Utak Gyöngye Alapítvány pályázati forrásokból arra vállalkozott, hogy a 110 kilométeres Szent Erzsébet Zarándokúttal köti össze a két várost.

A két éve kezdődött program lezárásként 2011. június 1-jén zárókonferenciát tartottak  a sárospataki Szent Erzsébet Házban. Ennek keretében a két alapítvány munkatársai bemutatták a projekt keretében végzett munka eredményeit. Saját turistajelzést kapott egy, a Zempléni-hegységen keresztül gyalogosan végigjárható út Sárospatak és Kassa között. A rózsa jelét követve a településeken és az erdőben útitáblák is tájékoztatják a Szent Erzsébet Úton járókat. A zarándokokat négy nyelven kiadott útikönyv segíti, amely a térképeken kívül leírásokat tartalmaz az adott települések természeti és épített örökségéről, Szent Erzsébetről és a hozzá kapcsolódó emlékekről.

Az úthoz és a zarándoklatokhoz kapcsolódó információk  megtalálhatóak a Szent Erzsébet Út honlapján, a www.szenterzsebetut.hu oldalon.

A zarándokút ünnepélyes megnyitása június 13-án, pünkösdhétfőn lesz, amikor a Sárospataki Bazilikában, a kassai és egri érsekek által Szent Erzsébet tiszteletére bemutatott szentmise és az ereklyés körmenet után az érsekek áldásával elindul a nyitózarándoklat.

- ÉM -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában