Helyi közélet

2011.06.16. 18:44

A kisvasutak népszerűsítése a cél

<p>Miskolc -&nbsp;Kevés pénzből gazdálkodnak, saját marketingjükre mát alig marad pénzük.</p>

Támogatási szerződést írt alá a közelmúltban a magyarországi erdei- és kisvasutak egységes fellépését, kommunikációját célul maga elé tűző Kisvasutak Baráti Köre Egyesület és a Vendégváró.hu turisztikai portált üzemeltető Wellpress Kiadó Kft.  A kisvasutak szerte az országban turisztikai vonzerőt jelentenek, de nagyon kevés a pénzük, saját maguk népszerűsítésére, marketingjére ebből szinte nem is jut. Ezen próbál meg segíteni a Well Press Kft. – mondta el munkatársunknak Körvélyesi Erzsébet, a cég vezetője.

A most kötött együttműködési szerződésben a Well Press vállalta, hogy a Vendégváró.hu portálon keresztül lefoglalt szállások után járó jutalék öt százalékát év végén átutalja a Kisvasutak Baráti Köre Egyesület számára, amit saját népszerűsítésükre fordíthatnak. A cég ezen felül saját marketingeszközeivel is segít: olyan ajánlatokat igyekeznek összeállítani, idegenforgalmi portálukon kínálni, amelyekben hangsúlyozottabb szerep jut a kisvasutaknak, például az állomásoknál jelölik a szálláshely-lehetőségeket, programokat.

A megállapodás egyelőre egy évre szól, és a pénzadományon kívül az együttműködés más formáira, például a közös kommunikációs lehetőségekre is kitér. Az együttműködési szerződést a Budapesti Gyermekvasút – volt Úttörővasút –hűvösvölgyi végállomásán írták alá a gyermekvasutas-avatás alkalmából.

A 170 frissen avatott gyermekvasutas közül a legjobb eredménnyel végzett gyerekek a Vendégváró külön ajándékát, egy-egy útikönyvet is kaptak. A rendezvényen ott volt Szarvas Ferenc, a Magyar Államvasutak Zrt. elnök-vezérigazgatója is.A Vendégváró.hu szállásfoglalási és utazásszervező portál 2003 óta van jelen az online turisztikai piacon, az idei évtől bővítette szolgáltatásait szállásfoglalással, a lehető legkorszerűbb, kontingenskezelési rendszer alapján, amely lehetővé teszi az egyszerű, gyors, biztonságos foglalást a hazai szálláshelyeken – mondta el Körtvélyesi Erzsébet, hozzátéve: a tavalyi esztendőben 7,5 millió látogatója volt az oldalnak, és az idén is legalább ekkora látogatottságot várnak, ami jó hír a kisvasutaknak is, mert így a potenciális utasok széles körben ismerhetik meg ezt a speciális idegenforgalmi attrakciót.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában