Helyi közélet

2011.01.09. 16:48

Erősen felhős idő, néhol szemerkélő eső B.-A.-Z. megyében

<p>Éjszaka és hétfőn reggel erősen felhős lesz az ég, néhol ködfoltok is kialakulnak. Szemerkélő eső előfordulhat.</p>

Napközben általában erősen felhős időre van kilátás, és jelentéktelen eső továbbra is lehet. A légmozgás gyenge lesz. Este marad a sok felhő, ködfoltok képződnek. Fagypont fölött alakul a hőmérséklet. A jellemző hőmérséklet: reggel 1, délután 2 másnap reggel 1 fok körül alakul.

Kedden erősen, szerdán változóan felhős idő ígérkezik, néhol jelentéktelen esővel. Csütörtökön előreláthatóan jelentősebb csapadékra, esőre és hóra egyaránt számítani lehet. Ezt követően is marad az enyhe idő.

A hajnali és reggeli órákban közlekedők sűrű ködfoltokkal találkoznak. Ilyenkor néhány másodperc alatt jelentősen csökken a látástávolság, ami óvatlan vezetés esetén balesethez vezethet! 

Folytatódik az évszakhoz képest enyhe idő, és a melegfronti hatás is mérséklődik, illetve a szervezet már alkalmazkodott a változáshoz, nem reagál olyan hevesen, mint a front érkezésekor. Ennek ellenére az érzékenyebbek indokolatlan fáradtságra, kedvetlenségre panaszkodhatnak. Jó ellenszer az ilyen rosszkedvre a testmozgás, sportolás. Már egy fél órás séta is jobbkedvre deríthet, intenzívebb sport után pedig az agyban ún. „öröm hormonok” (pl. szerotonin, endorfin) szabadulnak fel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában