Helyi közélet

2010.11.02. 20:33

Öt ház "lóg a levegőben"

<p>Felsőzsolca - Október 31-én lejárt az állami kárenyhítési program határideje. Hogy áll a felsőzsolcai újjáépítés?</p>

Városban a nyári árvíz nyomán 201 házat kellett bontásra ítélni. A támogatásra jogosultak és az azzal élni kívánók közül 74-en a házépítés, 64-en a lakásvásárlás mellett döntöttek. A kivitelezőknek október 31-ig kellett „készre jelenteniükŃ a házakat.

49 ház műszaki átadása már megtörtént, 20 házat a hosszú hétvégét követő első napon át is vettek, 5 olyan ház van, amelynél még a műszaki átadás határidejét sem tűzték ki, tájékoztatta az Észak-Magyarországot Németh Csaba önkormányzati sajtóreferens.A használatbavételi engedély 23 házra érkezett be, ezekből hétfő délig 15-re a felsőzsolcai építés hatóság már ki is adta az engedélyt, 8 esetben hiánypótlásra várnak. Az önkormányzata felkészült a használatba vételi engedélyek kiadására, a papírokat előkészítették, így akár ezen a héten is kiadható minden engedély. Valamennyi ház átadása és használatba vétele november közepére történhet meg. Mint korábban megírtuk: a késlekedő kivitelezőket szerződés szerint kötbér terheli.

ÉM-SzK


Kötbér: kinek, mikortól, hogyan?

eszak | 2010.11.02 18:06
Felsőzsolca - "Az épület értékének naponként felszámított fél százaléka, azaz egy 10 millió forintos épület esetében napi 50 ezer forint."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában