Helyi közélet

2010.11.10. 19:11

Megsínylette a főutcát a Zöld Nyíl

<p>Miskolc - Betonnal kiegészített hézagok, csálé betonkockák a megújult sínek mentén. Így marad? - kérdezte Olvasónk.</p>

Az egyik rokonom vette észre aki Németországból jött haza, hogy a drága villamosprojektnéla városban a régi meglévő térburkolat és a villamos sín kőburkolata között betonnal öntötték ki a rést. Ez normális eljárás, vagy csak „elfogyott” a kő? – kérdezte olvasónk.

Mi is körülnéztünk a városban, és ugyanazt tapasztalhattuk, betonnal töltik ki a sín melletti sáv és a díszburkolat közötti részt. Sok helyen – főleg a villamosperonok és a díszburkolat találkozásánál – még csúnyább: betonnal egészítették ki a hézagokat. Van, ahol még ezt sem tették meg, csálén állnak egymás mellett a fölszedett, majd visszarakott betonkockák. Mi lesz ezeknek a sorsa? Mindemellett a díszburkolat is megsínylette a munkálatokat: sok helyen megrongálódott, behorpadt az utca, a lyukakban áll az esővíz, a helyzeten valószínű, tovább ront a közelgő tél.

Még nincs döntés

Csontos Ágnes, a villamosprojekt igazgatóság menedzsere csak ismételni tudja azt, amit korábban is elmondott: ideiglenes megoldásról van szó a megállók, a szegélykövek és a a vágánnyal párhuzamos „folyóka” és a csatlakozó díszburkolat közötti rész kapcsán is. A megállók kiépítése folyamatos, az utóbbi kettő pedig addig marad így, amíg döntés nem születik arról, mi lesz a Széchenyi utcára tervezett rekonstrukcióval.

Az Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) második szakaszának beruházása lenne ugyanis a főutca komplett rekonstrukciója. A terveztetésre már nyertest is hirdettek (egy budapesti építésziroda nyerte a közbeszerzési eljárást), ám a kormányváltással még nem született döntés a kiemelt projektek támogatásáról, márpedig az IVS is ezek közé tartozik. Dr. Kriza Ákos polgármester is többször nyilatkozta, hogy felülvizsgálják a városban futó projekteket, így az IVS-t is.

Még nem tudni...

– Amíg nem tudjuk, lesz-e főutcarekonstrukció, addig csak várni tudunk – mondta Csontos Ágnes.

Orosz Gábortól, a városháza szóvivőjétől megtudtuk, jelenleg is tart a projektek (köztük a Zöld nyíléis) felülvizsgálata, feltérképezik a lehetőségeket, vagyis még nem tudni, lesz-e IVS 2 vagy sem. Úgyhogy egy ideig még be kell érni a csálé kövekkel és a betonnal...

Jegyzőkönyvezik a hibákat

A céghez beérkezett észrevételeket rögzítik, majd kivizsgálják. Minden héten zajlik forgalomtechnikai bejárás, ahol jelzik a problémákat a kivitelezőnek és a mérnök műszaki ellenőrének. Ezeken a bejárásokon jegyzőkönyv készül. A projek igazgatóság műszaki menedzser munkatársa pedig minden nap végigjárja a kivitelezést és fényképez, dokumentálja az előrehaladást.

ÉM-HM


Villamosmegállók: nem véglegesek

eszak | 2010.11.09 19:54
Miskolc - Balesetveszélyesek és a mozgáskorlátozottak számára megközelíthetetlenek a peronok. Miért?

Madártávlatból a miskolci Városház tér

boon | 2010.11.09 10:22
Miskolc - A Zöld Nyíl villamos rekonstrukciós projekt sokak szerint a miskolci belváros látképét is átalakította. Vagy mégsem? Döntse el Ön!

Villamos oszlopok: állnak az újak, állnak a régiek

boon | 2010.11.04 19:46
Miskolc - A miskolci villamospálya eddig felújított szakaszán nem csak a felszín környéke újult meg. Érdemes magasabbra is feltekinteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában