Helyi közélet

2010.11.04. 13:12

Karácsony előtt már jár a villamos

<p>Miskolc - A munkások december közepéig dolgoznak, utána visszaáll a villamosközlekedés.</p>

Míg november elsejéig a Tiszai pályaudvar és az Ifjúsági ház között nem közlekedtek a villamosok (csakis a villamospótlók), most (majdnem) megfordult a város: a Tiszaitól az Újgyőri főtérig villamosok járnak, onnantól viszont villamospótlók, most már a villamosvonal diósgyőri szakaszán dolgoznak a munkások.

Egész pontosan a Kilián városrész és a Zenta utca között. Az északi útpályát (Diósgyőr felé) zárták le félsávosan, az autósok a Bertalan utca – Róna utca – Előhegy utca útvonalon kerülhetnek.

Időjárásfüggő

A meglévő pálya bontása zajlik jelenleg, mondta Csontos Ágnes, a villamosprojekt igazgatóság menedzsere.

– Mivel itt nincs betonpanel a pályán csak zúzott kő, a bontás így egyszerűbb, mint az alsó szakaszon volt – magyarázta. – Összesen 300-500 méteres az említett szakasz, az időjárástól függ, hány méteren sikerül kicserélni a rossz idő bejártáig a síneket. A tervek szerint december közepén áll vissza a forgalom a teljes Tiszai pályaudvar és Diósgyőr végállomás szakaszon.

Az építési szünet után jövőre márciustól az Újgyőri főtér és a Diósgyőr végállomás között dolgozik a kivitelező Miskolci Zöld Nyíl 2009 Konzorcium. Az ütemterv és az ahhoz kapcsolódó forgalmi rend kialakításának tervezése, véglegesítése jelenleg is zajlik.

– Az Ifjúsági ház és az Újgyőri főtér közötti szakasz most kimaradt. Mikor tervezik ott is kicserélni a síneket? – kérdeztük.

– A tervek szerint a Thököly utca és az Újgyőri piac közötti szakaszt 2011. május végétől kezdődően újítják fel. A Zenta utca és a Diósgyőr végállomás között az ütemterv szerint márciustól kezdődnek a munkák, és júliusig tartanak majd – hangzott a válasz.

Villamospótlók

A villamospótló a megszokott útvonalon közlekedik (megállói: Újgyőri piac, Stadion, Bulgárföld, Kilián városrész, LÁÉV, Zenta u., Vince u.). Diósgyőrben az Ady Művelődési Ház előtt kialakított ideiglenes megállóhelyen szállhatnak le az utasok (1-es, 1A-s megállóhelyétől kb. 50 méterrel hátrébb), míg a belváros felé az 1-es, 1A-s megállóhelye előtt van a villamospótló megállója.

ÉM-HM


Lezárásra kerül az Üteg-Szondi György utcai kereszteződés

boon | 2010.11.03 18:39
Miskolc - 2010. november 8-tól (a villamospálya MVK Zrt. telephelyén belül, valamint előtte történő felújítása miatt) lezárásra kerül a Szondi György és az Üteg utca kereszteződése.

Videó: Autóval a megújult Baross- és Bajcsy-Zsilinszky utcán

boon | 2010.11.03 17:04
Miskolc - A Tiszai pályaudvar irányából indultunk el a Baros utcán, a Bajcsy-Zsilinszkyn át az Ady hídig, hogy megnézzük; mi változott a Zöld Nyíl villamos projekt kapcsán az említett szakaszon. Bizony, vannak újdonságok!

Zöld Nyíl: Sikertelen a villamostender

eszak | 2010.11.03 15:28
Miskolc - Immár a harmadik, a villamosok beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárás lett eredménytelen Miskolcon.

Miért nem jártak a villamosok Miskolcon?

eszak | 2010.11.02 18:08
Miskolc - Kedden délután újra villamospótlók jártak egy fél órán át a Tiszai pályaudvar és a Malomszög utca között.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában