Helyi közélet

2010.11.05. 09:19

Egy együttműködés négy feladatra

<p>Sárospatak - Együttműködési megállapodást írt alá a sárospataki önkormányzat és a Sárospataki Rendőrkapitányság.</p>

Egy pályázatnak köszönhetően az eddiginél is szorosabb együttműködést kötött egymással a sárospataki önkormányzat és a Sárospataki Rendőrkapitányság.
dr. Téglás István rendőr alezredes, a Sárospataki Rendőrkapitányság vezetője elmondta, a Belügyminisztérium nyáron kiírt pályázatára jelentkeztek, amelynek az volt a lényege, hogy az ország rendőrkapitányságai igyekezzenek minél szorosabb kapcsolatokat kialakítani az adott település civil szervezeteivel és ezen belül is új módszerek kialakításával igyekezzenek javítani a közbiztonsági helyzeten. A több mint harminc jelentkező közül végül tíz pályázatot ítéltek sikeresnek, ezek között volt a sárospataki kapitányságé is.

Négy feladatra

A most aláírt megállapodás értelmében négy feladatra koncentrálnak majd kiemelten. Ezek közé tartozik a sárospataki diákoknak tartandó közlekedésbiztonsági, bűnmegelőzési előadások megtartása, jelzőőri feladatok ellátása a szülők bevonásával. Ez utóbbit az teszi indokolttá, hogy ebben az évben a Rákóczi általános iskola felújítása miatt az intzémény diákjai a város több pontján lévő épületekbe járnak iskolába, ezért fokzott figyelmet kell fordítani a gyermekek biztonságos iskolába jutására. Ezen kívül az eddiginél is szorosabbra vonják a polgárőrséggel való együttműködést és kialakítanak egy új kapcsolatot a Zempléni Lovas Egyesülettel, amelynek keretében próbaképpen néhány alkalommal a lovasok együtt teljesíthetnek majd szolgálatot egy lovas rendőrrel.
Aros János, Sárospatak polgármestere a megállapodás aláírása után elmondta, Sárospatakon a közbiztonság helyzete az elmúlt időszakban rohamosan javult annak a példaértékű együttműködésnek köszönhetően, amely az önkormányzat és a helyi rendőrség között fennáll. Sárospatak polgármestere elmondta, reméli, a pályázat lejárta után is meg tudják találni azokat a forrásokat, amelynek köszönhetően fenntarthatják majd a most lefektetett együttműködési formákat.
-BG-

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában