Helyi közélet

2010.11.11. 16:39

"A kezdetén vagyok a tárgyalásoknak"

<p>Miskolc - A portálunkon és lapunkban megjelent cikkekre utalt dr. Simon Gábor képviselő (MSZP) a miskolci közgyűlés csütörtöki ülésén.</p>

Mondta, az újságban olvasta, hogy dr. Kriza Ákos polgármester felveszi a kapcsolatot a Ganz-gyárral, és élére áll a kezdeményezésnek: fogjanak össze a városok, amelyek nem jártak sikerrel a villamosbeszerzési tenderükkel, és Ganzban gyártott villamosokat szerezzenek be.

„Jól hangzik, hogy magyar termékeket magyar áron. De csak akkor, ha azonos a minőség, és azonos az ár” – mondta a képviselő. Majd megkérdezte a polgármestert, hogy hol tart a tárgyalásokban. Márcsak azért is, folytatta, mert – szintén lapunkra utalt – a debreceni alpolgármester úgy nyilatkozott, hogy elégedetlen a Ganz-villamosokkal, mert nem tud hozzájuk alkatrészeket beszerezni.

Dr. Kriza Ákos elmondta, nagyon a kezdetén van az említett tárgyalásoknak. Olyan megoldást keres, amely fejleszti a gazdaságot, eredményes, és munkahelyeket teremt. Utalt arra is, hogy magyar gazdasági körök támogatják ezt a miskolci projektet.

Azt más forrásból hallottuk, hogy a polgármester a jövő héten tárgyal a gyár vezetőségével az ügyben.

ÉM-HM


Így döntöttek a miskolci közgyűlésen

eszak | 2010.11.11 16:06
Miskolc - Néhány napirendi pont, azok közül, amelyről csütörtökön döntött a miskolci testület.

Közgyűlési ülés Miskolcon

eszak | 2010.11.11 13:13
Miskolc - Véget ért a novemberi miskolci testületi ülés. Az új testület, az alakuló ülést követően most először ülésezett. Élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!

Esélytelennek tűnik a Ganz bevonása

naplo | 2010.11.09 20:52
Debrecen - A sorozatos kudarcok miatt a meghívásos közbeszerzési eljárás hozhat eredményt.

Ganz-villamos: ez is csak egy esély...

eszak | 2010.11.09 17:22
Miskolc - A Ganz nem kívánt nyilatkozni, a közbszerzési tanácsadó szerint több városnak könnyebb lehet együtt...

Olvasói levél: "Magyar villamosok: álmok álmodói"

eszak | 2010.11.09 15:40
Miskolc - A legújabb hírek szerint Miskolc összefogna azokkal a magyar városokkal, amelyek szintén villamos beszerzés előtt állnak, hogy a sok sikertelen pályázat után magyar villamosokat vásárolhassanak - írja Olvasónk.

Ganz villamosok Miskolcra?

eszak | 2010.11.08 20:08
Miskolc - A miskolci polgármester felvette a kapcsolatot a magyar járműgyártó céggel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában