Helyi közélet

2010.10.26. 08:28

Vadász-patak: 446 milliót költenek rá

<p>Szikszó - A Vadász-patak szikszói, illetve azon kívüli szakaszának rekonstrukciója hamarosan megkezdődhet.</p>

A beruházásra 446 millió forintot nyert az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi es Vízügyi Igazgatóság (ÉKÖVIZIG), a teljes beruházást, a fejlesztés irányait tegnap mutatták be Szikszón, a projekt nyitórendezvényén.

A beruházás által érintett terület a Vadász-patak völgyének alsó szakasza, 9,8 km hosszúságban. Az elmúlt évtizedekben ugyanis a patakmederbe jelentős mennyiségű kommunális hulladék és építési törmelék került, amely jelentősen rontja a patak vízminőséget. A környezeti célkitűzés: 2015-re jó ökológiai állapotba hozzák a patakot. A projekt célja ezen kívül az, hogy hozzájáruljon a vízkárelhárítás, megelőzés, mederfenntartás és vízminőség védelem területein jelentkező állami feladatok ellátásához.

A Vadász-patak rekonstrukciója többek között az alábbi tevékenységeket tartalmazza majd: teljes tervezett szakaszon bozót- és cserjeirtás, mederfelújítás. Ezen kívül: belterületi szakaszokon a csapadékvíz bevezetését lehetővé tevő tiltós és csappantyús átereszek cseréje, valamint ahol hiányzik, pótlása. Vízszint észlelésére, mérésére, a hidrológiaihidraulikai folyamatok megismerésére alkalmas állomás kiépítése is a beruházás része. Valamint: védekezés és vízkárelhárítás segítése céljából vízfolyás mentén négy vízmérce felszerelése a közúti hidakra.

ÉM-NSZR

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában