Helyi közélet

2010.10.28. 16:02

Megújultak a tanműhelyek a Sajó-mentén

<p>Edelény - Felújított iskolaépületek, korszerű eszközökkel műszerekkel berendezett csarnokok, tanműhelyek várják a jövőben a diákokat a Sajó-menti Szakképzés-szervezési Társulás (TISZK) oktatási intézményeiben.</p>

Az Európai Unió által támogatott TIOP-os beruházások hamarosan befejeződnek, erről tartottak tájékoztatót csütörtökön Edelényben. Riz Gábor, a TISZK elnöke portálunknak elmondta: a társulás 6 város 17 szakképző iskoláját tömöríti. A pályázati pénz segítségével, melynek teljes összege egymilliárd forint, 2008 decemberében kezdődtek a beruházások. A két év alatt tanműhelyek, munkacsarnokok és iskolaépületek újultak meg Kazincbarcikán, Ózdon, valamint Edelényben. A társulás TÁMOP-os pályázaton is nyert 300 millió forintot, ebből fedezik majd többek között a pedagógusok felkészítését az új feladatokra, közös informatikai platformot hoznak létre az intézmények, és biztosítják a hátrányos helyzetű tanulók esélyegyenlőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában