Helyi közélet

2010.10.29. 16:30

Korszerű és akadálymentes lett az encsi gimnázium

<p>Encs - Megújult iskola, kollégium és sportpálya várja az encsi középiskolásokat.</p>

Uniós támogatás segítségével akadálymentesítették és korszerűsítették az encsi Váci Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium épületeit, valamint az intézmény sportpályáját.

Az ünnepélyes átadást pénteken rendezték. Az iskolaépület az akadálymentesítésen túl új belső és külső nyílászárókat és hőszigetelést kapott, a folyósokon pedig kicserélték a burkolatot. A kollégium épülete szintén akadálymentesítésen és hőtechnikai korszerűsítésen esett át, de ezenkívül új kazánnal és napelemes melegvíz-szolgáltatással korszerűsítették a fűtési rendszerét. A sportpálya is megújulva, megszépülve várja a mozogni vágyó fiatalokat. Különlegessége a rugalmas burkolatú „futsal” multifunkciós sportpálya, körülötte salakos futópályával, súlylökő-körrel és távolugró gödörrel.

Az ÉMOP keretében több mint 255 millió forintot nyert a felújításra a fenntartó önkormányzat, április végéig pedig több mint 7,7 millió forint értékben vásárolhatnak információs és kommunikációs technikai eszközöket, valamint iskola- és kollégiumi bútorokat. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában