Helyi közélet

2010.10.05. 17:24

Alakulás előtt új önkormányzatok

<p>Felsőzsolca, Alsózsolca, Nyékládháza - Az új testületek hamarosan megalakulnak. Az alpolgármesterek személye még nyitott kérdés.</p>

Az október 3-i helyhatósági választást követően hamarosan minden településen – ünnepélyes keretek közt – megalakul a testület. A legtöbb helyen már az alakulóülés időpontját is kijelölték a polgármesterek.

Dr. Tóth Lajos, Felsőzsolca új polgármestere portálunknak elmondta: városukban hétfőn tartják az alakulóülést. A pontos időpontot még nem mondta, ez attól függ, hogy a közigazgatási hivatal szakembere, mikor tud résztvenni a rendezvényen – magyarázta. Azt is elmondta, hogy a közgyűlési ülések napja a kedd lesz, ez egy jól bevált szokás – fogalmazott.

Az alpolgármester személyéről is kérdeztük a polgármestert, de válasza az volt: még nem tudja.

Kevesebb bizottság

Mintahogy Alsózsolcán sem tudják még, hogy ki lesz a polgármester helyettese. Zsíros Sándorné, az újramegválasztott polgármester elmondta: a testületben vannak Jobbikos, Fideszes és független tagok, velük egyeztetve dönt az alpolgármester személyéről. Hozzátette: bár elképzelése van, hogy ki lenne erre alkalmas. Az alakulóülésig, ami október 15-én lesz – azonban ez is kiderül. A polgármestertől azt is megtudtuk, hogy a kisebb testület miatt a bizottságok számát is át kell szervezni, valószínű, a pénzügyi- és szociális bizottságot összevonják majd – mondta.

Nyékládházán Urbán Sándorné lett a polgármester, aki korábban alpolgármestere volt a városnak. Megtudtuk: náluk október 12-én áll fel a testület, aznap délután négy órakor tartják ugyanis az alakuló ülést. Az alpolgármester személyéről még egyeztetnek – tudtuk meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában