Helyi közélet

2010.10.27. 08:41

A kisvonatok újra Majláthon "alszanak"

<p>Miskolc - A lillafüredi erdei kisvasút szerelvényei a kedd estét már a majláthi telephelyen tölthették.</p>

Ahogy Mátrai Imre, az Északerdő Zrt. által üzemeltetett erdei vasút üzemigazgatója elmondta: végre fedett helyen „aludhattak”. Májustól ugyanis a szabadég alatt parkoltak a szerelvények. Mint arról portálunk is hírt adott: a Dorottya utcától a Papírgyárig nem járt a kisvasút, mivel az április közepei viharban megcsúszott a Papírgyár mögötti hegyoldal, megrongálva a sínszakaszt. Az Északerdő Zrt. azonban úgy döntött, nyáron nem szünetelhet a kisvasút, ezért – a tűzoltók segítségével–, kikerülve a sérült részt, a Csanyiknál pályára helyezték a szerelvényeket. Így a Papírgyártól Garadnáig járt az erdei vonat.

Kedden azonban sikeresen összekötötték a hiányzó síndarabokat, így a szerelvények újra a telephelyig mehettek. Mátrai Imre azt is elmondta: a pályafelügyeleti rendszer átvizsgálja a területet, amennyiben megkapják az engedélyeket, november első hétvégéjén újra teljes hosszon közlekedhet a kisvasút.

Arról is beszámolt, hogy az igazgatóság engedélyével az idén télen sem kell nélkülöznie a közönségnek a kisvasutat. Igaz, csak hétvégéken járnak a vonatok, de iskolai szünetben hétköznap is utazhatnak rajtuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában