Helyi közélet

2010.09.07. 11:12

Zsebre bírságoltak Sátoraljaújhelyen

<p>Miskolc, Sátoraljaújhely - Hét rendőrt vett őrizetbe a nyomozó ügyészség Sátoraljaújhelyen.</p>

A Miskolci Nyomozó Ügyészség szeptember 6-án őrizetbe vett hét rendőrt, akik a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányságon teljesítettek szolgálatot közúti járőri beosztásban – erősítette meg értesüléseinket dr. Martossy György, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

A rendőrökkel szemben hivatalos személy által kötelességszegéssel, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett vesztegetés megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás.

A gyanú szerint a a hét férfi ez év májusban és júniusban megállapodott egymással, hogy közúti ellenőrzések során külföldi gépkocsikat állítanak meg és az esetlegesen talált szabályszegések elnézéséért pénzt kérnek a járművek vezetőitől. Több esetben vettek át ilyen módon csúszópénzt, főleg külföldi tehergépkocsik vezetőitől.

A gyanúsítottak pontosan megszervezték tevékenységüket; a szolgálat után az átvett devizákat összegezték és az éppen akkor nem szolgálatban lévő, de a bűnszövetségben részt vevő kollégáikkal elosztották.

A Nyomozó Ügyészség valamennyi gyanúsítottnál házkutatást tartott és ruházat átvizsgálás illetve motozás is történt. Ennek során több, az ügyhöz kapcsolódó tárgyi bizonyítási eszközt is lefoglaltak. Az ügyben rendelkezésre álló egyéb bizonyítékok tekintetében a nyomozás érdekeire tekintettel jelenleg még nem adható információ – tette hozzá dr. Martossy György. A gyanúsítottak tagadják a cselekményt vagy nem tettek vallomást. Szolgálati viszonyuk őrizetbe vételük napján közös megegyezéssel megszűnt. A nyomozó ügyészség kezdeményezi valamennyi gyanúsított előzetes letartóztatását.

ÉM-SZP


Külföldi autósokat sarcoltak a sátoraljaújhelyi rendőrök

fuggetlen | 2010.09.07 11:15
Sátoraljaújhely - Külföldi rendszámú járműveket állítottak meg sátoraljaújhelyi rendőrök, és pénzt kértek azért, hogy a szabálytalanságokat elnézzék. Az ügyészség hét egyenruhást gyanúsít, szolgálati viszonyukat megszüntették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Rendőröket vettek őrizetbe Sátoraljaújhelyen

fuggetlen | 2010.09.07 08:25
Sátoraljaújhely - Rendőröket vettek őrizetbe Sátoraljaújhelyen, hétfőn este - értesült a Független Hírügynökség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában