Helyi közélet

2010.09.03. 20:21

Tanévkezdés: már digitális naplóba "írnak"

<p>Miskolc - Újdonságok: digitális beléptetőrendszer és digitális napló már Miskolcon is.</p>

Az új tanévről és az oktatási törvény legfontosabb változásairól tartott sajtótájékoztatót pénteken Fedor Vilmos, Miskolc alpolgármestere. Elsőként kiemelte: az oktatási törvény módosítása értelmében második osztály év végétől – a szülő beleegyezésével – évismétlésre tanácsolható a diák. Valamint – folytatta – míg korábban, az alsó tagozatban szöveges értékelés volt, most dönthet a tantestület, hogy marad ennél vagy számokkal értékeli a diákok teljesítményét. Ezen kívül fontos változás az is, hogy bevezették a szakszerű oktatást. Eddig ugyanis 5-6. osztályban voltak olyan órák, amiket nem szaktanár tartott, most azonban csak 50 százalékban lehetnek ilyenek – tudtuk meg.

Több gyerek az idén

Fedor Vilmos az önkormányzati fenntartású oktatási intézményekkel kapcsolatban elmondta: a gyermekek számának csökkenése lelassult. Biztató jelnek értékelte, hogy az óvodákba már 60-al több gyermeket írattak be az idén.

A sajtótájékoztatón egy új kezdeményezésről is szó volt: a Ferenczi Sándor szakközépiskolában az idén bevezették a digitális beléptetőrendszert és a digitális naplót.

Ezek is érdekelhetik