Helyi közélet

2010.09.22. 14:42

Szikszó polgármesterjelöltjei

<p>Szikszó - Dr. Boholy György, Füzesséri József, Gaál Szilárd és Gömöri József bemutatkozása.</p>

Szakáczky Sándor, független-jelölt nem kívánt élni a lehetőséggel.


Dr. Boholy György, Fidesz
„Ügyvédi hivatásom mellett mindig a helyi közösség aktív tagja voltam. A rendszerváltás óta vagyok önkormányzati képviselő, három ciklusban alpolgármesterként dolgoztam. Emellett szerveztem és támogattam a szikszói sportéletet. A Szikszói Társalgókör elnöke vagyok. Legfontosabb feladatomnak a gazdaságfejlesztést és a foglalkoztatás bővítését tekintem. Célom a helyi vállalkozások támogatása a különböző pályázati rendszereken keresztül. De szorgalmazom a komoly szándékkal és tőkeerővel rendelkező vállalkozások letelepedését is. Nem halasztható a „helyi Vásárhelyi Terv” megvalósítása, amely a Vadász-patak egész vízgyűjtő területe árvízvédelmének megoldását jelentené. A régi hagyományok újra gondolásával Szikszót hangulatos mezővárossá szeretném fejleszteni.”

Füzesséri József, független
„Az elmúlt ciklusban polgármesterként ellenzékben, irányítottam a várost, hiszen a magát fideszesnek valló képviselőcsoport megakadályozta a város fejlődését. Szikszónak új munkahelyek kellenek, ami nemcsak az állástalanokat segíti, hanem értékesebbé teszi a munkáltatók előtt a jelenlegi foglalkoztatottakat. Radikálisan mérsékelni kell a közüzemi díjakat, mert például az ivóvíz köbméterenként kétszer annyiba kerül, mint máshol. Ki kell használnunk, a hátrányos helyzetű státuszunkból adódó pályázati lehetőségeket, ehhez elő kell teremtenünk a pályázati önrészeket. Szikszón meg kell oldanunk végre a környezeti problémákat, ami elértékteleníti az ingatlanokat. Kiemelt célom még nyugdíjasok segítése a városban, de fontos számomra a helyi alap-, és középfokú képzés is.”

Gaál Szilárd, független
„Sokak szerint az elmúlt négy évet elveszítették a szikszóiak. A lakosság megosztottá vált, egyre többen elköltöznek. Ugyanakkor pártpolitikai törekvések, értelmetlen viták közben, több százmilliós fejlesztési források vesztek el. Mintha nem lenne gazdája városunknak. Ezt nem engedheti meg magának egy település sem. Ezért hozzáértők, tenni akaró és tudó szikszói polgárok közreműködésével meg kell alkotnunk és végre kell hajtanunk egy olyan programot, mely az egész városi közösség akaratát tükrözi. Valódi társadalmi összefogás mellett, teremtsünk valós értékeket. Találjuk meg újra Szikszó méltó helyét és szerepét a megyében és a Szikszói Kistérségben. Minden erőmmel azon kívánok munkálkodni, hogy a szikszói emberek újra büszkék lehessenek otthonunkra.”

Gömöri József, független
„48 éves, közgazdász vállalkozó vagyok, családommal 3 vállalkozást működtetünk. Fő tevékenységünk a szakképzés (tanévenként 60-70 tanulót képzünk) és a varroda (ahol több mint 20 főt foglalkoztatunk). Az elkövetkezendőkben, leendő képviselőtársaimmal, akikkel közös szlogenünk „Szeretjük Szikszót“ a településért szeretnénk dolgozni. Különösen az oktatás és a sport áll a szívemhez legközelebb. Programunk egyetemi szakértők bevonásával került összeállításra.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában