Helyi közélet

2010.09.08. 19:11

Önkormányzati választás 2010 | "Ötmillió forintért nulla perc beszéd"

<p>Miskolc - A szocialista képviselő szerint a megnem valósult ígéreteikről beszélhetne a Fidesz.</p>

Mélységesen egyetértek a fideszes képviselőkkel, valóban keveset foglalkozik velük a városi tévé és a MiNap – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján dr. Simon Gábor MSZP frakcióvezető, dr. Zsiga Marcell és Sebestyén László fideszes országgyűlési képviselők hét eleji sajtótájékoztatójára reagálva. Mint arról lapunk is beszámolt, a fideszes képviselők többek közt azt kifogásolták, hogy a Miskolc Tv, a MiNap Online és a MiNap hetilap MSZP-s kampánykiadványok lettek, megfosztva így a miskolciakat a hiteles tájékoztatás lehetőségétől.

Dr. Simon Gábor szerint azonban azért foglalkozik keveset a fideszes képviselőkkel a MiNap, mert nincs olyan képviselői tevékenység, amiről hírt adhatnának. Dr. Simon Gábor azonban javaslatot tett arra, hogy miről is kellene megkérdezni a kormánypárti képviselőket: „Forgathatnának, írhatnának például arról, hogy Sebestyén László a tavaszi választások előtt azt hirdette: újraindul a DAM, erről ő maga tárgyalt a cég vezetőivel, vállalkozókkal. A tévé és újság munkatársai kivonulhatnának teljes stábbal a DAM-ba, interjút készíthetnének az ott dolgozó több száz emberrel. Ha nem találnának ott senkit, akkor csak arról számolhatnának be, hogy egy újabb választási hazugság áldozatai lettek a miskolciak?

De a szocialista frakcióvezető szerint a tavaszi kampányban, a Fidesz által neígért rendről és adócsökkentésről is lehetne kérdezni a fideszes képviselőket. Valamint – folytatta – több órás interjú keretében mesélhetnének a parlamentben eddig végzett munkájukról is. Ő ugyanis azt kifogásolja, hogy az elmúlt négy hónapban egyetlen egyszer sem szólaltak fel, olyan ügyekben sem, amely Miskolcot érintette, például a kilakoltatási moratórium. Hozzátette: ötmillió forintért beszéltek nulla percet.

ÉM-SZR

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában