Helyi közélet

2010.09.25. 18:31

Önkormányzati választás 2010 | LMP: „Az általános iskola legyen mindenkié!”

<p>Miskolc - Az LMP kiemelt figyelmet fordít az oktatásra – mondta sajtótájékoztató keretében szombaton Osztolykán Ágnes LMP-s országgyűlési képviselő, az oktatási bizottság egyik alelnöke.</p>

Mint hangsúlyozta: nem ért egyet a jelenlegi kormány azon törekvésével, hogy a hátrányos helyzetű gyerekeket külön kívánja oktatni. „Az általános iskola legyen mindenkié!” – jelentette ki, hozzátéve: ellenzik a korai szelekciót, így a 6 és 8 osztályos gimnáziumi osztályokat is. „A befogadás és az együttműködés az egyetlen út”, szögezte le. Véleménye szerint a jövőben végig kellene járni azokat az intézményeket, ahol sikeresen működnek az integrációs oktatási programok, és ezután lehetne megvitatni, hogy mi a helyes út. Ennek érdekében kezdeményezi, hogy az oktatási bizottságban jöjjön létre egy albizottság, melynek feladata a szegregáció és az integráció problémáival foglalkozna.

Csendes József, a 9. választókerület LMP-s képviselőjelöltje arról szólt, hogy szeretnék Miskolc belvárosának lég- és zajszennyezettségét csökkenteni, élhetőbb, zöldebb várost teremteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában