Helyi közélet

2010.09.26. 13:42

Négylábú bajnokok találkoztak

<p>Miskolc - Az állatvilág sebesség-rekorderei, a lovak és agarak találkoztak szombaton egymással és természetesen a közönséggel.</p>

Új helyszínen, a szirmabesenyői Királyvölgyi Lovasparkban rendezték a kilencéves múltra visszatekintő miskolci díjugrató lovas versenyt, és az agárszemlét. A Miskolc-Bükkalja Lovaskör a Borsod – Abaúj – Zemplén megyei Lovas Szövetséggel és az Észak-magyarországi Lógyógyászati Kft.-vel közösen szervezte meg a megyei és regionális „B” kategóriás díjugrató versenyt a Ló Tréning- és Rehabilitációs Központ területén található Királyvölgyi Lovasparkban.

– Kilencéves hagyomány, hogy Miskolcon díjugrató versenyt rendezünk. Most néhány lelkes emberrel, egy lelkes településsel, Szirmabesenyővel, új alapokra szeretnénk helyezni ezt a lovasversenyt, hogy méltó helye legyen a megye sportéletében. Célunk a méltatlanul háttérbe szorult lovassport újbóli megismertetése és a köztudatba való beemelése. A mostani versenyen több mint 100 induló nevezett – mondta Kalmár Zsolt, a bajnokság versenyigazgatója.

A verseny és az egész napos program alkalmat kínált a Szirmabesenyő és környéke természeti, művészeti és idegenforgalmi értékeinek felfedezésére is.

A Lovaspark a Balogh Liget tőszomszédságában található. Szabadtéri lovas központként lehetőséget nyújt különböző ló- és lovassportok, valamint szabadidős lovas tevékenységek végzésére. A parkot üzemeltető Ló Tréning- és Rehabilitációs Központ révén mindez kiegészül a lógyógyászat, a rehabilitáció, a lógyógyászati kutatások által nyújtott speciális lehetőségekkel, így a lovak tudományos igényű sportkipróbálásával is, tudtuk meg.

A lovasversenyt gazdag kiegészítő programok kísérték, melyekből mindenki szabadon válogathatott. Hiszen napközben a kirakodóvásárban nézelődhettek az érdeklődők, kézművesekkel találkozhattak, megcsodálhatták a képzőművészeti kiállítás remekeit, vagy megkóstolhatták a kemencés enni- és a hűtött innivalókat, a játszótéret pedig leginkább a gyerekek vették birtokukba nagy örömmel. A verseny szünetében a közönség láthatott magyar agár fajtabemutatót, majorett show-t, népdal- és néptáncprodukciókat, és a versenyen kívül további, látványos lovas programokon ámulhattak, mint a western show-n vagy a hucul lovak bemutatóján. És akinek mindez nem volt elég, nézelődhetett a szomszéd települések életét bemutató sátrakban.

A verseny után öt órától koncertek kezdődnek: a Számadó zenekar, a miskolci Illés Emlékzenekar és a Miskolci Múzsa-díjas Miskolci Dixieland Band váltják egymást a színpadon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában