Helyi közélet

2010.09.05. 17:05

Kevesebb pénz könnyűszerkezetes házakra Felsőzsolcán

<p>Feksőzsolca - Nem lehet tudni, elkészül-e az a tizenhárom ház, amelyet könnyűszerkezetes technológiával szeretnének építtetni a lakók az árvíz sújtotta Felsőzsolcán, Borsod megyében. Pénteken úgy döntött ugyanis az önkormányzat, hogy az ilyen épületekre 20 ezer forinttal kisebb támogatást ad négyzetméterenként.</p>

Az egyik érintett asszony egy fáskamrában lakik három hónapja. Nincs fürdőszobája, zsákokból öltözködik. Ő az egyike annak a tizenhárom árvízkárosultnak, akik könnyűszerkezetes házat szeretnének építtetni. A kivitelező és a város közti vita miatt azonban nem biztos, hogy egyhamar lesz házuk.

Az önkormányzat pénteken döntött úgy, hogy négyzetméterenként húszezer forinttal csökkenti ezeknek a házaknak a támogatását a hagyományos téglaházakéhoz képest. Malejkó László kivitelező szerint ebből az árból nem lehet abban a minőségben felépíteni ezeket a házakat, amelyben az önkormányzat kéri. A szerződéseket már megkötötték, a lakók kétségbeestek.

A város főépítésze azt mondja: nem bízik abban, hogy a néhány hét alatt elkészülő könnyűszerkezetes házak kibírnak egy újabb árvizet. De nem emiatt kisebb azokra a támogatás. Rudolf Mihály szerint a vállalkozó korábban maga is olcsóbban vállalta a munkát, majd árat emelt. Amint a képviselőtestület közölte velük, hogy ők is építhetnek, abban a pillanatban négyzetméterenként 136 ezer forintra megemelték az árukat, és ezt a város nem fogadta el - tette hozzá.

A vállalkozó szerint a vita abból fakad, hogy míg ő az épület külméretére adott árat, az önkormányzat az épület belméretével számolja a támogatás összegét.

Annak, aki építkezni akar Felsőzsolcán ebben a programban, egy hete van arra, hogy megkösse a szerződést az önkormányzattal. A házaknak október végéig fel kell épülniük.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában