Helyi közélet

2010.09.18. 14:19

Elkészült az első könnyűszerkezetes ház Felsőzsolcán

<p>Felsőzsolca - Átadták az első könnyűszerkezetes módszerrel épült házat az árvíz sújtotta Felsőzsolcán. Az építkezést biztosítási összegből finanszírozták a tulajdonosok.</p>

Mivel rendeződött az építési vállalkozó és az önkormányzat közötti korábbi pénzügyi vita, így megkezdődhetett az összes állami finanszírozásból készülő könnyűszerkezetes ház kivitelezése is.

Az építésért fizetendő 13 millió forintot a tulajdonosok biztosításból fedezik, a 75 négyzetméter alapterületű épület alig ötven nap alatt készült el. Réti Dezső tulajdonos a Független Hírügynökségnek elmondta: jön a tél, egyre rosszabb lesz az időjárás, de nyugodt, mert végre fedél van feje fölött. Hozzátette: mivel mindenüket tönkretette a víz, most a berendezési tárgyak beszerzésén kell gondolkodniuk.

Néhány hete vita alakult ki az önkormányzat és a vállalkozó között, mert a város képviselő-testülete húszezer forinttal alacsonyabb négyzetméter árat szabott meg a könnyűszerkezetesépítkezés esetében, mint a téglából épülő házaknál. Malejkó László építési vállalkozó a helyszínen elmondta: a probléma rendeződött, mert cégük és az önkormányzat között kompromisszumos megoldás született az állami finanszírozással épülő könnyűszerkezetes házak négyzetméter árai tekintetében. Ilyenből 13 épül Felsőzsolcán. A vállalkozó ígéri: október 31-éig minden tulajdonos beköltözhet új otthonába. Mint hozzátette: az általuk még a borsodi várost érintő árvíz előtt készített házak - kisebb javításokkal - bírták az áradást is.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik