Helyi közélet

2010.09.14. 20:06

Egy új kapcsolat kezdete

<p>Komlóska - A Magyar Posta Zrt. jelenlegi és egykori vezérigazgatója is jelen volt a komlóskai testületi ülésen.</p>

Schmidt Pál, a Magyar Posta Zrt. jelenlegi vezérigazgatója és Kalmár István, az APEH informatikai elnökhelyettese, a Magyar Posta Zrt. egykori vezérigazgatója is részt vett a komlóskai önkormányzat keddi testületi ülésén.

Az ülésen a napirendi pontokat követően Köteles László, Komlóska polgármestere, valamint dr. Kovács János, B.-A.-Z. megye főjegyzője ismertette azt a küzdelmet, amelyet a település folyatott 2003 nyarától a kisposták megmentéséért, amelyhez később az ország több mint 900 települése csatlakozott. A postavezetők meghívását az indokolta, hogy az ülés napján avatták újra Semjénben azt a postahivatalt, amelyet még 2003-ban zárt be a postavezetés.

Az ülésen Kalmár István ismertette azokat az elképzeléseket, amelyeket még a Magyar Posta elnökeként dolgozott ki 2009-ben, majd Schmidt Pál elmondta, ideje új alapokra helyezni a Magyar Posta Zrt. és a kistelepülések kapcsolatát.

– Úgy érzem, lezárhatjuk azt a feszültségekkel teli időszakot, amely a kistelepülések és a posta vezetése között volt tapasztalható – mondta Schmidt Pál. – Itt az ideje egy új kapcsolat kezdetének, amelyet a konstruktív együttműködés jellemez. Napirenden van a Postatörvény megváltozása, amelynek eredményeként egy, a modern kor piaci követelményeinek megfelelni képes cég lesz a magyar Posta Zrt.-ből. Ehhez várjuk a javaslatokat a kistelepülésekről, köztük Komlóskáról is.

Köteles László arra kérte Schmidt Pált, járjon közbe, hogy újból teljes jogkörrel nyíljon újra a jelenleg csak felvevőhelyként működő komlóskai posta, valamint egy gesztusértékű elismeréseként a kisposta-mozgalomnak, a Magyar Posta Zrt. bocsásson ki egy, a kistelepülésekről szóló bélyegsorozatot. Ezt követően testületi felhatalmazással felajánlott egy telket a majdan létrejövő Kormányzati Faluban a Magyar Posta Zrt.-nek.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában