Helyi közélet

2010.09.16. 16:44

30 millió forint két településnek

<p>Tolcsva - 88 tolcsvai és erdőhorváti család vehette át csütörtökön a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet adományát.</p>

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet csütörtökön délután Tolcsván adta át összesen 30 millió forintos adományát a nyár eleji árvíz idején kárt szenvedett 88 tolcsvai és erdőhorváti családnak.

Lehel László, a segélyszervezet igazgatója elmondta, a legtöbben utalványokat kapnak, amelyeket a segélyszervezettel kapcsolatban álló üzletekben lehet beváltani, de van néhány család, amelynek építőanyagot és műszaki szakembereket biztosítanak a károk helyreállításához.

A tolcsvai segítségnyújtást az az adománygyűjtés tette lehetővé, amelyet a Duna Televízió indított. A. Szabó Magda, a Duna Televízió ügyvezető alelnöke elmondta, szeptember 13-ig felhívásukra összesen 349 millió forintot gyűjtött össze a csatorna az árvízkárosultaknak.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szeptember közepéig 311 millió forint értékben adott át adományokat a megyébenSátoraljaújhelyen, Szendrőn, Ócsanáloson, Abaújszántón, Tolcsván, Erdőhorvátiban ésEdelényben.

-BG-

 

Ezek is érdekelhetik