Helyi közélet

2010.08.11. 16:44

Veszélyes homokzsák-hegyek Felsőzsolca határában

<p>Felsőzsolca, Miskolc - Az árvízi védekezéshez használt homokzsákok kis dombokba tornyozva várnak sorsukra Felsőzsolca határában. Nem csak látványnak borzasztó, de veszélyes is.</p>

Minden Felsőzsolcára érkező, avagy távozó autós "megcsodálhatja" azokat az ideiglenes homokdombokat, amikben fehér foltokban tűnnek ki a kiszakadt, gyűrött zsákok. Az árvízi védekezésben használt zsákok ezek, amiket átmenetileg a városhatárnál helyeztek el. Nem tájromoló látványuk a legnagyobb probléma, hanem az, hogy ezek mérgező hulladéknak minősülnek. A legtöbb zsák ugyanis kiszakadt, a benne lévő homok pedig átázott, ami fertőzésveszélyes lehet.

Hogy mi lesz a sorsuk, arról kérdeztük Németh Csabát, Felsőzsolca Önkormányzat sajtószóvivőjét.
Tájékoztatása szerint a zsákok eltakarításán jelenleg is dolgoznak közmunkások, de a terület átfogó rendbetételére, a zsákok eltakarítására egy hamarosan induló közmunkaprogram keretében lesz lehetőség, amire a Miskolc Kistérség Többcélú Társulás nyert pályázati pénzt.

Leszakadt híd

Nem kevésbé veszélyes az a híd, ami a homokzsákok lerakatától nem messze található, s az árvízi pusztításig a biciklis forgalmat bonyolította. A híd leszakadt, de csupán néhány figyelmeztető betontömb került a Felsőzsolca felőli oldalra, ezért bárki közel, vagy akár rámehet a félig leszakadt, omladozó hídra... A híd fenntartója a Miskolci Önkormányzat, ahol Rogosz Sándorné a Városüzemeltetési Osztály osztályvezetője arról számol be kérdésünkre: vis major pályázatra benyújtották a híd újjáépítésének igényét.

- A szakértői vélemény elkészül, e szerint híd helyreállítása csak teljes átépítés után lehetséges, amiből a bontás becsült költsége (nettó) 20 millió forint, míg egy hasonló vasbetonhíd megépítése a csatlakozó útpályával (nettó) 40 millió forint. A vis major alapból igényeltünk pénzt, de egyelőre nem tudjuk, hogy kapunk-e támogatást - számolt be az osztályvezető.
- OlKa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában