Helyi közélet

2010.08.04. 06:54

Nagy sikerrel zárult a nagybányai festőtábor

<p>Bodrogkeresztúr - A tíz napos nagybányai festőtábor résztvevői: Dudás Gyula, Crâciun Judit, Crâciun Gheorghe, Gally A. Katalin, Goór Imre, Vassy Erzsébet és Toró József immár második alkalommal látogattak el Bodrogkeresztúrba.</p>

Minden újonnan létrejött alkotótábor fő célkitűzése, a helyi jellegzetességek bemutatása, művészi alkotásokban, azon kívül a település kultúra és művészet pártoló szerepének is a bemutatása, népszerűsítése.
Jelentős szerepük van abban is, hogy a település lakói, jelen esetben a bodrogkeresztúriak kapcsolatba kerülhettek a művészekkel, az általuk létrehozott műalkotásokkal, ami elősegítette sok baráti kapcsolat kialakulását is.
A festőművészek munkásságáról egy katalógus is készült, amelyből a községben való munkájuk gyümölcseit is megismerhetjük.
A művészek idén is hozzájárultak a Faluház galériájának gyarapításához, a tárlat egész augusztus hónapban várja a kedves látogatókat hétfőtől-szombatig 8.00-16.00-ig.
A tárlat megnyitóján a festőművészeket Májer József polgármester köszöntötte.
Dudás Gyula, az alkotótábor vezetője elmondta gondolatait a Bodrogkeresztúrban töltött napokról. A megnyitón az általános iskola néptáncosainak műsora után kisorsolára került egy nagybányai festmény is.
- Kosztúr Renáta -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában