Helyi közélet

2010.08.25. 14:11

Féltéglákra "váltotta" a bankókötegeket

<p>Miskolc - Hamarosan lezárhatja a nyomozást a rendőrség a félmilliárdos tolvaj ügyében.</p>

A gyanúsított védője szerint hamarosan sor kerülhet az iratismertetésre, amennyiben a rendőrség beszerezte azokat az információkat, amikre még szüksége van a nyomozás lezárásához – vélte dr. Lichy Gábor, D. Jánosnak, annak a férfinek az védőügyvédje, aki tavaly ősszel 525 millió forintot és némi valutát „váltott” téglákra Miskolcon, a Brinks biztonsági cég telephelyén.

Lichy Gábor elmondta: ügyfele nem tett vallomást, így még mindig nem tudni, hol lehet a lopott pénz; a rendőrségvalószínűleg arra tesz most erőfeszítéseket, hogy az eltűnt zsákmányt előkerítse, ezért nemzetközi csatornákon keresztül vélhetőleg bankoktól igyekszik megtudni, van-e a gyanúsított nevén náluk elhelyezett nagyobb pénzösszeg.

A feltételezést a rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa, Dobi Tamás részben erősítette meg. Mint elmondta, a rendőrség természetesen mindent megtesz, hogy az ellopott pénzt is visszaszerezze, ám – mivel az ügy még folyamatban van – a nyomozás konkrét lépéseiről nem adhatott tájékoztatást.

Előzmények

A Brinks biztonsági cég tavaly szeptember hetedikén tett feljelentést, hogy a telephelyükről nyoma veszett több mint félmilliárd forintnak – a pénz Miskolcon még megvolt, Budapesten azonban már csak téglákat találtak a helyén. Ezzel egy időben eltűnt a cég egyik biztonsági őre, a 39 éves D. János is. Mint kiderült, mire a pénz hiányát felfedezték, D. már elhagyta az országot. A férfi hónapokig Thaiföldön bujkált, de a délkelet-ázsiai ország és hazánk között nincs kiadatási egyezmény, így arra aligha lehetett számítani, hogy a nemzetközi elfogatóparancsnak a thaiföldi hatóságok eleget tesznek. Úgy tudjuk, kiadatása azért zajlott zökkenőmentesen, mert a biztonsági cégnek Indokínában is vannak érdekeltségei.

D. Jánost januárban adták ki a thaiföldi hatóságok, ahol a férfi december óta úgynevezett emigrációs őrizetben volt, mert valami hibát találtak a vízumában. A Miskolcrahazahozott D. sem akkor, sem azt követően nem tett vallomást, azóta előzetes letartóztatásban van.

ÉM-SZP


Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában